Песните в албума:

1. Shabadoo
2. Colony
3. Kamikaze
4. Light
5. Thanks Anyway
6. Hut Nut
7. Boozer
8. Talking Candles
9. New World
10. You Be Illin'
Black Nasa
Deuce
Година: 2004
Лейбъл: MeteorCity
Държава: САЩ
http://www.meteorcity.com
Понякога се чудя как така, някои много добри банди не се забелязват от по-широката публика... Такъв е случеят с Black Nasa. По-значима фигура в триото е екс-The Atomic Bitchwax басиста и вокалист Chris Kosnik, който е и основател на групата. От сега да кажа, че Black Nasa свирят отвян от психаделичния вятър седемдесетарски спейс рок или иначе казано стоунър до мозъка на костите. Две години след дебютният си едноимен албум се появява и това нещо, наречено Deuce. Ще придобиете по-пространствена представа за албума по-нататък в това ревю, така че четете, а не бягайте да се забавлявате () във форума на това чудесно 'списание'. И така, без да се отплесвам повече, продължаваме нататък.

Ако съпоставя това, което е направил Koshnik в The Atomic Bitchwax и в Black Nasa, определено се забелязва, че при последните е наблягал повече на експеримента. Това прави Deuce уникален албум, който може да се хареса на всички фенове на рок музиката, които са настроени да чуят нещо ново.

Тавата открива инструментала Shabadoo, последвана веднага от Colony характерна с маршов, хипнотизиращ ритъм, както и със специфичните си вокали, които за първи път се чуват именно в тази песен. Веднага след това следва Light. Ушевадни са приликите с Pink Floyd. Емоцията е на преден план, подплътена от майсторството на китариста Duane Hutter. И точно след тази отвяна мелодия идва Thanks Anyway. Истински, седемдесетарски рокенрол, примесен с доста гръндж. Дори може да се забележат прилики с Nirvana. Hot Nut е инструментално парче с блусарско начало в стил ZZ top. Boozer и New World са със средно темпо, изключително fuzz звучене и плавни композиции. Истински стоунър рок! След това взимаме малко Floyd, малко Zeppelin, опитваме на вкус и стигаме до Talking Candles. Интересна смесица от психо-блус, изглежда изцяло вдъхновена от билката на живота. Тавата закрива You Be Illin'. Плюс кратко около минута рапиране от песен на Run D.M.C. (WTF?)

Rawk'n'Roll всяка една минута. Nothing more, nothing less (west side is the best).
Напомня на: Pink Floyd, Led Zeppelin, The Atomic Bitchwax, Scene Killer
Оценка: 12345
коментари [4] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Духът гради битието!
Ал. Дяков (скулптор)