Песните в албума:

1. Greek Fire
2. Your Love Is King
3. The Ocean Has Nn Sides
4. Pressure And Time
5. As Cold As They Come
6. Motown Misfortune
7. The Hidden Elixir
8. The Ocean Has Nо Sides
9. Blackwood Cabinet
Thee Plague Of Gentlemen
Primula Pestis
Година: 2005
Лейбъл: I Hate Records
Държава: Белгия
http://www.tpog.be
"Te дойдоха от много далече да учат и боготворят изкуството на дуума. Те дойдоха да пият от чашата на протяжната бруталност и хладнокръвните метъл химни, да яздят заедно с тираните-езичници, да раздвижат замръзналия въздух с гранитни барабани, китари със смразяващ привкус и виещи вокали, падащи като дъжд над полета, като потоци от натрошено стъкло..."

Цитатът е взет от официалния сайт на групата и би трябвало да носи биографичен привкус. Всъщност Thee Plague of Gentlemen са създадени през 1999 година. Имайки зад гърба си множество демота и дебютен албум, anno 2005 ни представят своето следващо творение.

На вашето внимание е предложен грубо шлифован дуум/дет. Стоунърската закваска, на която очаквах да попадна, е някак размита, повече се набляга на хеви звука в духа на Electric Wizard. Още в пърия момент се откроява ясно двойната линия на композициите, често сменящото се темпо, доста плътния звук. Впечатление правят много добре и разнообразно изпълнените вокали - в един момент Steve Mac е злобно агресивен, веднага след това мрачен и подтиснат. Една подобаваща представа за всичко това дава 10-минутното As Cold As They Come, където влачещи се рифове премазват всичко до неузнаваемост и разкриват своето хипнотизиращо въздействие. Хубаво парче, представящо противоположна картина, е например откриващото и шумно Greek Fire - агресивно и хаотично. Някъде там се появява и Your Love Is King (Of Dead), в което групата дуумаджийски се насочва към Нищото, наситено и грабващо, точно това се опитвам да си го представя на живо! Колкото неочаквано започнато, толкова незабелязано наситеността като че ли се изпарява и отново се завръща бавното, отмерено дишане. Pressure And Time е един много добре забъркан, разрушителен еликсир, а към самия него се минава в The Hidden Elixir. Тук групата дава още един порядъчен залп, притискащ ви плътно до стената с туптящо сърце. Само като допълнение - Primula Pestis идва от латински и означава "началото на напастта"; какво по-подходящо заглавие за албум на Thee Plague Of Gentlemen.
Напомня на: Winter, Saint Vitus, Godflesh
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: ...че почти всичко може да стане "човешка природа", ако обществото го дефинира като такова.
Квантова Психология - Робърт Уилсън