Песните в албума:

1. Maximum Satan
2. Drive
3. Warbird
4. Plasma Zombies
5. Invite It
6. Like Father, Like Gun
7. Pride
8. Too Far Gone
9. Clare
10. Something Witchy
Annihilator
Schizo Deluxe
Година: 2005
Лейбъл: AFM Records
Държава: Канада
http://www.annihilatormetal.com
Jeffery B. Waters представя на вниманието на всички закоравели траш зомбита 11-тия студиен албум на, може да се каже, едноличния си проект Annihilator. В тавата и този път с вокалите се е заел Dave Padden, а шизофреничната обложка пак е нарисувана от Havancsak Gyula (www.hjules.com). Заканите на Jeff Waters, че ни чака „100 % траш метъл, без пози, без балади и без моментни изблици на лудост” в голяма степен са се оправдали.

И все пак това e eдин средно добър траш албум, който не допринася с нищо за този уморен и от години задъхващ се стил. Един албум, в който много от песните са близо до нивото на предишната тава All For You, която пък мога да опиша единствено като изключително слаба и разочароваща за верните фенове на бандата.

Не мога да не отбележа обаче, че в Schizo Deluxe има истински парчета-трепачи като Maximum Satan, която направо помита с жестоките насечени китари, станали запазена марка за Annihilator през годините, суровата и тежка Warbird, шантавата, но зарибяваща Invite It, рифовата Like Father Like Gun, носеща класическия сабатски дух, мелодичната Clare, звучаща като излязла от албума Set The World On Fire. Това в общи линии са парчетата, притежаващи невероятната енергия и хаотичната мощ, които правят Annihilator любими на толкова много хора. Това всъщност е и истинската същност на бандата, която вече на няколко пътинеуспешно се опитваше да открие своя друг облик в албуми като Remains, Waking The Fury и All For You. Все албуми, които се възприеха трудно от редовия фен (като мен самия ), но пък навярно си имат свои собствени почитатели. Е, новото творение може би ще се хареса и на тях, както и на олдскуул феновете. Този път Jeff е помислил за всички, а доколко това е правилното решение, всеки сам ще прецени. Така или иначе ветераните заслужават респект. Да им го отдадем.
Напомня на: Pantera, Megadeth
Оценка: 123
коментари [9] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Beware the beast but enjoy the feast he offers!
NIGHTWISH - Beauty Of The Beast