Песните в албума:

Disc 1
1.The King For A 1000 Years
2.The Invisible Man
3.Born On Judgement Day
4.Pleasure Drone
5.Mrs. God
6.Silent Rain

Disc 2
1.Occasion Avenue
2.Light The Universe; Feat. Candice Night
3.Do You Know What You're Fighting 4?
4.Come Alive
5.Shade In The Shadow
6.Get It Up
7.My Life 4 1 More Day
Helloween
Keeper Of The Seven Keys - The Legacy
Година: 2005
Лейбъл: SPV
Държава: Германия
http://www.helloween.org
„Пазителят на седемте ключа” се завръща отново след 17 години ?! Но наистина ли това е той или някой странник с фалшиф паспорт и съмнителен произход, някой, който много прилича на него, но говори с друг глас и има друго виждане за нещата?

Така или иначе наследникът е тук. За добро или зло Michael Weikath и компания решиха да прибегнат до този маркетнгов трик, за да привлекат вниманието на медиите и публиката към групата след откровено слабия и безличен Rabbit Don't Come Easy. Засега успяват – светлините на прожекторите отново са насочени към Helloween, групата, дала вдъхновение на безброй знайни и незнайни музиканти по цял свят и влязла в сърцата на феновете за вечни времена точно заради двата албума, наречени Keeper Of The Seven Keys. Дали това внимание ще бъде оправдано ще се разбере съвсем скоро.

В действителност новото произведение на момчетата от Хамбург е стъпка напред в сравнение с предходника си, пък макар и стъпката да е „заешка”. Цялостното настроение е доста близо до духа на легендарните албуми от ’87 и ‘88, макар да липсват позитивната енергия и очарователнитемелодии от доброто старо време.

В общи линии албумът е досадно дълъг, близо 80 мин, а парчетата над 7 мин са цели три. Ако целта е била настроението на албума да се доближи до знаменитите тави със същото заглавие, то песните определено можеха да бъдат далеч по-опростени и стегнати, а половината от тях въобще не трябваше да влизат в тавата.

Голяма част от парчетата обаче действително заслужават внимание. Това са силната откриваща композиция The King for A 1000 Years, следващите я The Invisible Man и Born On Judgement Day, оптимистичната Mrs. God, която наистина носи типичното хелоуинско настроение а'ла Dr.Stein или Mr.Torture. Други добри попадения са Silent Rain, Do You Know What You're Fighting For и финалналната My Life For One More Day. За песента, в която Andi Deris пее в дует с Candice Night (Blackmore’s Night) не смятам да отделям специално внимание, за да не развалям репутацията на Helloween като майстори на добрата метъл балада.

Така или иначе ако се абстрахираме от спорното и ангажиращо заглавие на тавата, както и от немалкото излишен пълнеж в нея,Keeper Of The Seven Keys - The Legacy е един средно добър хеви метъл албум, в който могат да се открият доста силни и стилово разнообразни моменти, които биха допаднали на почти всеки фен на тежкатаи мелодична музика.
Напомня на: Helloween
Оценка: 123
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Nothing in life is to be feared. It is only to be understood.
Marie Curie