Песните в албума:

1. My Temple
2. Fight
3. Strange World
4. Hell Is Thy Home
5. Blood Religion
6. Condemned To Hell
7. Spiritual Dictator
8. Majesty
9. How Long
10. Revelation
Gamma Ray
Majestic
Година: 2005
Лейбъл: Mayan Records / Sanctuary Records
Държава: Германия
http://www.gamma-ray.com
След четиригодишно студийно затишие, класиците на европейския пауър метъл ни поднасят новия си шедьовър. Majestic е албум, очакван с големи надежди от всички фенове, особено след като много от водещите в жанра банди (Stratovarius, Running Wild, Helloween) изнесоха, меко казано, разочароващи продукции през настоящата година. Някой все пак трябваше да покаже истинското лице на хеви метъла, неговата живителна сила и тевтонската му мощ. За пореден път това се оказаха Kai Hansen и неговите момчета от Gamma Ray.

Самият албум като звучене не се отличава с нищо кой знае какво от своя предшественик, но затова пък ми донесе същата тази енергия и породи в закоравялото ми метално сърце радостната тръпка, която напоследък толкова рядко долавям при слушането на музика. Добрите стари Gamma Ray. Толкова е добре, когато има една такава банда, на която винаги можеш да разчиташ и да знаеш, че няма да те предаде и изостави никога.

Музиката в Majestic е, както обикновено, разнолика и разнообразна – бавни и мелодични пасажи се редуват с ударни химни и епични припеви, хармоничните сола и дрезгавите вокали на Kai са отново тук, а във всеки един момент се усеща присъщата за групата атмосфера.

На самите парчета няма смисъл да се спирам, тъй като всичките до едно притежават магията. Магията, която не умира през годините и която продължава да дава живот на толкова много нови групи, пръкващи се всеки ден.

Но колкото и много банди да съществуват по света, оригиналът винаги се отличава. Това е положението, драги читатели. Ако сте фенове на тази музика няма какво да продължавам да ви разяснявам това и онва, така или иначе този албум е задължителен за вас. Ако пък не сте фенове – сега е точният момент да станете!
Напомня на: Iron Maiden, Helloween
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Бъди смел и чист, безстрашен пред силните и кротък пред слабите!
Сър Найджъл Лоринг ("Белият Отряд" - Артър Конан-Дойл)