Песните в албума:

1. End Of The Line
2. Driving Down The Darkness
3. Grinfucked
4. Hold Back The Day
5. Sin And Sacrifice
6. Ripped Apart
7. Pale Horse Apocalypse
8. Just Run
9. Impending Disaster
10. Bear Witness Onto
11. Before The Hangman’s Noose
12. The Fury Of Our Maker’s Hand
Devildriver
The Fury Of Our Maker's Hand
Година: 2005
Лейбъл: Roadrunner Records
Държава: САЩ
http://www.devildriver.com
Когато преди малко повече от година и половина чух дебютния албум на Devildiver, останах зашеметен. Но, честно казано, не очаквах да издадат втори албум. А те го направиха. И то какъв!

В The Fury Of Our Maker’s Hand талантът на момчетата около Dez Fafara се разгръща с пълна сила. Докато дебютът звучеше леко разхвърляно и разпиляно, то тук песните изковават една хомогенна смес от здрав, озъбен, хапещ и ритащ метъл. Игарят си със стиловете, като много често се доближават до чистия дет метъл. Никога не съм предполагал, че бившият вокалист на Coal Chamber може да се дере по този начин. Надъхан и зъл, Dez сякаш е решил да докаже, че гласните му струни са от неръждива стомана, добита в индустриалните цехове на Перник. Още първата песен End Of The Line, освен албумът, отваря и тежка фрактура в черепа на неподготвения. Натам следват резачка след резачка. Grinfucked е с лек минималистичен ритъм на китарите, текста върви бавно, но зъбато, а Hold Back The Day вече поема задачата да скърши вратовете на слушателите. John-B е дяволски добър барабанист, като не оставя касите и за момент да си починат. А двамата китарни герои Mike и Jeff на моменти навяват асоциации за братята Amott. Ниско настроени китари, нахъсани и здрави рифове, които в някои песни преминават в насечен кораджийски ритъм (Pale Horse Apocalypse), други забиват в чистия дет метъл (Impending Disaster). Тежък, скоростен и мрачен, това е сред най-добрите записи от американската сцена в последните няколко години.

The Fury Of Our Maker’s Hand е страхотен модерен тежък и злобен метъл, който може да те накара да скачаш, да куфееш, да правиш пого, но не и да стоиш безучастен, докато дванайсетте песни в него пробиват кървави дупки в ушите ти!
Напомня на: Slipknot, At The Gates, Chimaira, From Autumn To Ashes
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Хората не са създадени единствено, за да търсят мъдростта, а също и за да орат земята, да чакат дъжда, да сеят житото, да жънат, да пекат хляб.
Мария ("Единадесет Минути" - Паулу Коелю)