Песните в албума:

1. (нещо на гръцки - бел. ред.)
2. Squaring The Circle
3. Quinotaurus (12 Stars In Sight)
4. Kivijumala
5. V.I.T.R.I.O.L.
6. The Thunder, Perfect Mindfuck
7. Mental Fugue
8. Niut Net Meru
9. Kesayo
Aarni
Bathos
Година: 2004
Лейбъл: Firebox Records
Държава: Финландия
http://www.aarni.info
Aarni - впечатляващи или по-скоро скучновати? Със сигурност тези финландци биха привлекли вниманието на доста ограничена група от фенове, да кажем тези, чиито предпочитанията към екстремния дуум и неофолка се преплитат. За закоравели дуумаджии предложения саунд вероятно ще е прекалено авантгарден, а дуум-незаинтересованите още в самото начало ще се откажат.

Bathos е първият истински албум на групата (след няколко демота). След своебразно загадъчно интро се преминава към същинското начало. Squaring The Circle представлява смесица от тежки, стелещи се като разгорещена лава китарни рифове, леко драскащ бас, ефектни, издържани само от няколко тона водещи мелодии и гробния вокал на Markus Marjomaa. До тук някои ще си помислят, че са разгадали за каква формация става дума, но не би. Доста късото Quinotaurus разкрива една съвсем друга композиционна страна. Парчето се отличава с емоционални 'разбити' акорди, фолклорни елементи (чрез флейта) и в сравнение с първaтa песен - издържан вокал, придружаван от злобен и коварен шепот. Последвалият почти 12-минутен инструментал Kivijumala започва по подобен начин, но показва още други отенъци на музиката, създавана от Aarni, напомняйки интересна дуум-метална версия на Tehni. Истинки откачено обаче е Niut Net Meru. Започва с интересни етно перкусии и доста нестандартни хармонии, придружавани от болния вокал, който тук наподобява някакви шамански заклинания. Всичко това е в състояние доста да ви разбърка чарковете, и въпреки това цялата тази мъгла успява да бъде разкъсна от запомняща се линия, която е и причината това парче да бъде запомнено още след първото прослушване.

Финландците са не само в музикално отношение доста смахнати - текстовете и илюстрациите към албума са посветени на окултизма, световната конспирация и промиването на мозъци.

Avantgarde mooD muSick
Напомня на: Reverend Bizarre, Tenhi
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Най-добрата школа за бъдещия господар е да служи.
Лайл ("Крал Артур и неговите доблестни рицари" - Дж. Стайнбек)