Песните в албума:

1. Some Say
2. Seeing Red
3. Messenger Messiah
4. Hangover Blues
5. Through
6. Silly
7. Holy
8. Falling Behind
9. Lost And Here
Honcho
Burning In Water, Drowning In Fire
Година: 2004
Лейбъл: Longfellow Deeds
Държава: Норвегия
http://www.honcho.no
Honcho не са от групите, които ме интересуват, но привличането на Lars Eric Si (известен и като Eikind, подвизавал се в редица култови норвежки блек метъл формации, както и настоящ фронтмен на любимците ми Winds) за вокалист преди време бе събитието накарало ме да обърна поглед към бандата.

Въпреки принадлежността на групата към така омразния ми стоунър рок, в този албум (за разлика от предишния) те успяха да ме запленят с приятен рифов рок. Вокалите на Lars се доближават до блендата на Chris Cornell от бившите алтернативни величия Soundgarden и като добавим към това и звучащите като изпод земята китари, цялостната "картина" не е много по-различна от началните албуми на споменатата Сиатълска петорка.

Откриващата Some Say е една от няколкото по-живи композиции сред деветте в албума. Заедно със следващите я Seeding Red и Message Mesiah образуват ударното рок звено. Последната от изброените поразително напомня на Сабатския Paranoid, като структура и звучене. Следват няколко мрачни, носещи солидна доза депресия и отчаяние композиции, започващи с прекрасната Hangover Blues, която както се вижда от заглавието е с характерната блус постройка и усещане. Through, Silly и Holy звучат почти толкова минималистично, колкото и заглавията им. В тях приликата със Soundgarden е най-изразителна и натрапваща. Falling Behind отново вдига оборотите до нивото от първите три песни и след нея албума завършва с Lost And There, в която се чуват различни космически звуци на фона на блус соло и стоунър рифче.

Привличането на Eikind за вокалист без съмнение е изменило общото звучене на групата спрямо предишният им албум. На мен тази промяна към по-мелодичен и по-достъпен хеви блус рок ми харесва.
Напомня на: Soundgarden, Black Sabbath
Оценка: 123
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Then you'll see this is not the spoon that bents, it is only yourself.
The Kid (\"The Matrix\")