Песните в албума:

1.With Satan And Victorious Weapons
2.Bleached Bones
3.Cloven Hoof
4.World Funeral
5.To The Deaths Head True
6.Castrum Doloris
7.Hearse
8.Night Of The Long Knives
9.Bloodletting
10.Blessed Unholy
11.Blackcrowned
Marduk
World Funeral
Година: 2003
Лейбъл: Blooddawn Productions
Държава: Швеция
http://www.marduk.nu
Вече почти петнадесет години тази шведска машина отстоява своите музикални послания, без да промени и за миг убежденията и имиджа си - албум след албум, следват в безпощадна редица, смазващи съзнанието рифове, неподправена омраза и крайно мрачни, милитаристични настроения.

За мен Мардук са една мизантропична група, успяла да вплете в музиката си, гняв извиращ от най-дълбоките кътчета на съзнанието, силно изразен в демоничните композиции на този, шведски ъндърграунд квартет. World Funeral е перфектна симбиоза от кристален саунд (албумът е миксиран и мастериран от Петер Тетгрен) и професионални музикантски решения - песните не следват еднопосочна повтаряемост на основните мелодии, а са развити всяка в своя собствена, уникална светлина, в която се кръстосват скоростни китарни атаки и картечни барабани, мачкащи бавни моменти и полу-мистичен, полу-дет метъл дръм тропот, блек метъл вокали, изградени във вариационна грубост, категорично съотнесени с атмосферата...

Като цяло, World Funeral представлява сериозно творение, замислено и реализирано по респектиращ ,по-младите групи, начин. От началната, изключителна "With Satan And Victorious Weapons", издържана в маниакално бързо темпо, с подлудяващи съзнанието набивки, през едноименната - World Funeral, съставена от интересна последователност от идейни рифове и сполучливо трашарско соло, до аутрото в албума - красиво, мистично, клавирно отклонение от бруталната визия за Мардук, но не и от самата смислова насоченост, градяща композициите. Изключително силен албум, но това само по себе си, не би трябвало да ни учудва - Мардук са Мардук - още една от групите, издържали преоценката и динамиката на съвремието, продължаваща да дава най-доброто и най-екстремното на сцената.
Напомня на: Marduk
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Nil Satis Nisi Optimum.
[Nothing but the best is good enough.]