Песните в албума:

1. Time Crunch
2. Screaming Headc
3. Insectsamongus
4. Beyond Tomorrow
5. Bar Hopping With Mr. Picky
6. What Four
7. Ra
8. Tear Before The Rain
Jordan Rudess
Rhythm Of Time
Година: 2004
Лейбъл: Magna Carta
Държава: САЩ
http://www.jordanrudess.com/
След като бях много разочарован от последния Dream Theater, не възлагах големи надежди на соловия албум на Рудес, но бях потресен и изненадан от качеството на музиката, която той предлага.

Още откриващата пиеса звучи като извадена от албум на Liquid Tension Experiment и се откроява като малко различна на фона на останалите, които следват плътно стилa от предишните албуми на Джордан, но все пак тук веднага се усеща натрапчивото наличие на китарни парти, изсвирени от едни от колосите в китарния рок свят: Vinnie Moore (Time Crunch, Ra), Joe Satriani (Screaming Head), Greg Howe (Beyond Tomorrow, What Four), Daniel J (Insectsamongus) и Steve Morse (Bar Hopping With Mister Picky, What Four).

Единственото нещо, което ме подразни са вокалите в двете песни. Във "Beyond Tomorrow" инструменталните пасажи замазват нещата, но другата песен (Tear Before The Rain) просто няма кво да я спаси.

Ако никога досега не сте имали допир със соловите творби на Jordan Rudess, но харесвате динамичен инструментален рок на основата на прогресива, то този албум е точно за Вас. Не го пропускайте, заедно с Time на 7for4 излязъл в началото на годината, това е един от най-добрите образци в жанра излезли за 2004.
Напомня на: Liquid Tension Experiment
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Бог да е на помощ на този, който се съмнява в това, в което е сигурен.
Франк Пембълтън - ("Отдел Убийства - Жовотът на улицата")