Песните в албума:

1. Love Supreme
2. Cosmic Circus
3. Babylon
4. Vampires View
5. Days Gone By
6. Adam & Eve
7. Starligh Man
8. Timelines
9. Drivers Seat
10. Blade of Cain
The Flower Kings
Adam & Eve
Година: 2004
Лейбъл: Inside Out
Държава: Швеция
http://www.flowerkings.se/
Типичен нео-прогресив рок, стил който така и не можа никога да ми заплени. Ако все пак не сте на ясно що за "животно" е това, с няколко думи може да бъде характеризиран като монотонен прогресив рок, с перфектни музиканти, многопластови аранжименти и така характерините дълги пиеси.

Акцентите в албума неминуемо са двете епични пиеси (Love Supreme и Driver's Seat), както и една напълно нехарактерна за групата (А Vampire's View).

Love Supreme - лесно може да бъде посочена като образец на съвремения нео-прог рок. Епична, пълна с идеи, аранжирана и изсвирена от музиканти усвоили до съвършенство инструментите си.

Driver's Seat - за нея важи същото както и за Love Supreme, с тази разлика, че тази песен леко ме отегчи някъде след 5тата минута, дори резките промени на темпото и настроението в нея не можаха да ме извадят от налегналата ме дрямка. За радост след нея веднага следва любимата ми пиеса от този албум - брилянтната The Blade Of Cain, звучаща като епилог на откриващата Love Supreme.

A Vampire's View - представя групата в една по-различна светлина. Заслугата е изцяло на уникалния глас на Даниел Гилденлоу (Pain Of Salvation), който за пореден път доказва, че е един от вокалистите съчетаващи в пеенето си всички елемеnти на театралната драма. Другата песен, в която водещите вокали са поверени на Даниел е заглавната Adam&Eve, която звучи като типична хард-рок песен и въобще не се вписва в имиджа на групата.

Предполагам, че почитателите на Spock's Beard и IQ ще оценят този албум по достойство. А за всички останали, който тепърва решават да се потопят в съвремения прогресив рок, този албум би бил едно перфектно началo.
Напомня на: IQ, Pendragon
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: The real test is the real world!
Батето