Песните в албума:

1. Spider and flies
2. Sirens
3. The love of hate
4. Why ??
5. The coldest day of winter
6. Wings of faith
7. Toy rockets
8. Waiting for a answer
9. Just like a timepiece
10. Lady of rain
Deadsoul Tribe
The January Tree
Година: 2004
Лейбъл: Inside Out
Държава: Австрия
http://www.deadsoultribe.com/
Бившия вокалист на Psychotic Waltz, доказва че прогресив метъла не е само технични аранжименти и дълги инструментални пасажи. Това което ще чуете не е типичния прогресив, който Dream Theater наложиха като еталон и пълчищата ново-излюпени групи следват като стадо слепци. Това е музика излизаща от рамките на шаблона, и поради този факт не всички я приемат като прогресив.

Албумът започва леко меланхолично с песента "Spiders and Flies" и набира скорост със всяка секунда. Гняв, ярост и тъга на фона на повтарящ се китарен риф и потресаващи барабани. За аранжиментите е малко каквито и похвали да бъдат изписани, самия факт че постройката на песните се крепи на един риф и въпреки това всяка песен е една вселена, говори сам за себе си.

Както и в предишните албуми, почти всички инструменти са записани от Devon, с изключение на бараbaните, които отнове са делo на Adel Moustafa.

Ако сте почитател на групи като Tool и A Perfect Circle или изобщо на модерния прогресив метъл с алтернативно звучене, това е Вашият албум. Няма да изброявам кои песни са ми харесали най-много, просто ще спомена че последната "Lady Of Rain", не ми хареса на фона на останалите 9 "брилянта".
Напомня на: Tool
Оценка: 12345
коментари [4] 
 
 
© 2003 Booze Project :: ЦСКА - Левски 0:1
Дучето