Песните в албума:

1.The Road Less Traveled
2.There's No Money In Jazz
3.Print This!
4.Father
5.No Strings Attached
6.Caffeine
7.Fletch Theme
8.The Battle Of Bob
9.Chopstick Boogie
10.Toxic Donald
11.Happy Hour
12.Smoke On The Water
13.Insert Coin
14.The Woman In Seat 27A
15.Ketchup Is A Vegetable
16.Samba Caramba
17.White Trash Hyper Blues
18.Toxic Mickey
19.Minor Swing
20.One-String Improvisation
21.Asteroid 3834
22.Little Bastard
23.Difficult Person Music
Mattias IA Eklundh
Freak Guitar - The Road Less Traveled
Година: 2004
Лейбъл: Thunderstuck Productions
Държава: Швеция
http://www.freakguitar.com/
Третият солов албум на създателя и движещата сила в една от най-оригиналните рок групи в последно време (Freak Kitchen) е най-силното нещо създавано от Mattias.

Брилянтен от първата до последната нота, албумът е съставен от кратки пиеси, подобно на творбите на Buckethead. Но не се заблуждавайте, че ще чуете нещо подобно на авангардните композиции на Buckethead, IA въпреки екперименталното си звучене, успява да запази мелодията като основен момент в пиесите си.

Mattias IA Eklundh притежава уникален стил на свирене, който по никакъв начин не може да объркан с някой друг, въпреки че на места може да Ви се стори ала-Steve Vai звучене в следващия момент вече няма да има помен от това.

Основното настроение в албума е веселяшко, с изключение на "Father", "The Woman in Seat 22", както и донякъде откриващата The Road Less Traveled, носещa в себе си частица носталгия и меланхолия. Останалите композиции, ще ви пометат с позитивната енергия извираща от тях.

Впечатление прави, невероятната интерпретация на една легендарна песен за рок музиката, а именно Smoke On The Water на Deep Purple. Това което шведът е направил от нея е една невороятна интрументална лудница.

Сrед 23-те пиеси има и една вокална композиция, която звучи като извадена от някой от по-старите албуми на Freak Kitchen и може би показва, че групата се е отказала от стария веселяшки поп-рок и тази песен, останала в страни от бъдещите планове на групата намира място в соловия албум на Mattias.

Смело препоръчвам The Road Less Traveled, на всички почитатели на китарния рок и без всякакво колебания го поставям като най-доброто нещо излязло тази година в жанра.
Напомня на: Steva Vai, Buckethead
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Scott Adams