Песните в албума:

1. Le soleil
2. Enormous trees with The Holy Spirits#1
3. Oiseaux
4. The doctor's helicopter
5. Le silo
6. Numazapa
7. On a magic carpet ride
8. The hard metalic pigeon
10. Enormous trees with The Holy Spirits.#2
11. Twisting waist
12. Pendule de la vie
Le Silo
8.8
Година: 2004
Лейбъл: Tutinoko Label
Държава: Япония
http://www7.ocn.ne.jp/%7Etolsilo/
Не са много групите, които се осмеляват да се подвизават на границата между джаза, прогресив рока, психеделик рока и агресията от техничния прогресив траш метал. Както може би вече и сами се досещате, точно тази ниша от музиката са избрали тримата от японската формация Le Silo.

Групата се състои от: Yoshihary Izutsu - китара, Michiaki Suganuma - ударни и Miyako Kanazawa - пиано. Прави впечатлените отсъствието на бас китара, но повярвайте , тази "липса" е умело компенсирана от виртуозното свирене на пианиската Kanazawa, която е и автор на 9 от общо 12те пиеси в албума.

Ако трябва да бъде по-конкретни за звученето на групата, най-близкия пример, който се сещам са австралийците Electrocution 250, но ако по някаква случайност не сте чували и за тях, просто си представете агресията на Spiral Architect и Spastic Ink, съчетана с лудостта на Buckethead и всичко това изсвирено с типичен фюжън маниер достигащ до шизофреничния хаос на King Crimson.

И за финал, мога само да Ви уверя,че ако харесвате екперименталното звучене излизащо от рамките на фъжъна, за да се влее в авангардния джаз-рок, не пропускайте този албум. Ако ли пък групи като Spastik Ink, Spiral Architect и Dysrhythmia са пределната Ви точка за нормално слушаема музика, най-добре пропуснете дебютния албум на Le Silo и се насочете към някой по-малко екпериментален фюжън албум.
Напомня на: Electrocution 250, Buckethead
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: The clash of honor calls to stand when others fall!
MANOWAR - The Power Of Thy Sword