Песните в албума:

1. Chemical Sunset
2. Sally Left
3. Endless Science
4. Soulburn
5. Insomnia
6. Storm Season
7. Nightside of Eden
White Willow
Storm Season
Година: 2004
Лейбъл: Laser's Edge
Държава: Норвегия
http://www.whitewillow.net/
Чудили ли сте се някога какво би се получило при стилова мешаница между класическия прогресив рок от 70те и метал от новото поколение с готик наченки от типа на After Forever или първите Nightwish? Е отговора се нарича White Willow, норвежка формация основана през 1993 година от останките на психеделик фолк групата The Orchid Garden, по идея на китариста Jacob Holm-Lupo и пианиста Jan Tariq Rahman.

Storm Season e четвъртия им албум, съчетал всичко най-добро от предишните три, плюс отлична продукция на крайния продукт и значително втежняване на звука. В седемте песни ще намерите почти всичко от гореспоменатите стилове: тежки китарни рифове, мелодични полу-оперни женски вокали дело на Sylvia Erichsen, редица фолклорни заемки с използване на флейта, и не на последно място невороятната атмосфера на тъга, меланхолия и гняв, която създава албумът.

От откриващата композиция Chemical Sunset до самия край с Nightshade of Eden, няма да скучаете нито за миг. Трудно ми е да определя песен, който изпъква над останали, поради факта че всичките са на едно трудно постижимо високо ниво на композиране и аранжиране. Единствената пиеса отличаваща се на фона останалите е Endless Sciece, в която гневните и мрачни тонове са отстъпили място на спокойните навяващи носталгия и надежда.

Препоръчвам този мрачен щедьовър на модерния атмосферичен прогресив рок на всички почитатели на групи като Paatos и After Forever. Без съмнение това за мен е най-добрия албум в този жанр за тази година.
Напомня на: Paatos,After Forever
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Ала той е единствения, който не ми се вижда смешен. Може би, защото се занимава с друго нещо - не със себе си.
Малкият Принц - Антоан Дьо Сент-Егзюпери