Песните в албума:

1. End of Days
2. On the Wings of Rage
3. Infernal Mind
4. Fate Divided
5. New World Order
6. Disease: Man
7. Prelude - The Spirit of Avalon
8. Avalon:
I. The Journey
II. Resuming Control
III. The New Beginning
Silent Voices
Inernal
Година: 2004
Лейбъл: Crash Records
Държава: Финландия
http://www.silentvoices.net/
Финландия е предимно известна в метъл средите, като родината на Stratovarius, Nightwish, Amorphis и други групи стоящи доста встрани от така наречения прог-метъл. Може би и това е причината формации като Tunnelvision и Silent Voices да не са радват на голяма популярност.

Вторият албум на петорката основана през 1995 е логично продължение на дебюта им от 2002 - Chapters Of Tragedy. Музиката на групата се намира някъде на тънката граница между пауър, хеви и прогресив метъла, но едно е сигурно - квинтета има свой характерен облик, и лесно може да бъде различен от останалите Dream Theater повлияни групи.

Нещото, което веднага ще Ви направи впечатление от откриващата песен End Of Days, е въведението което силно напомня на встъпление към някоя Dream Theater пиеса. Изобщо като цяло, самото свирене на китариста Timo Kauppinen, както и на останалите инструменталисти e основната допирна точка с легедарните вече американци от времената на Awake. Но въпреки това натрапващо се влияние, финландците успяват да изградят свой собствен облик, най вече с помощта на вокалиста Michael Henneken, който противно на явната прогресив метъл насоченост на групата, придава хареактерно пауър/хеви звучене, когато пее. Следват 5 сравнително кратки песни за жанра, кой запазват впечатлението от въвеждащата композиция за да стигнете до баладичния прелюд The Spirit Of Avalon към епичната Avalon, разделена на три част : The Journey, Resuming Control, The New Beginning, която според мен е най-зрялата досега творба на групата.

За всичките почитатели на прогресив метъла, този албум ще е една приятна изненада, стига да нямат високи изисквания откъм иновативни идея, на този поизчерпал се вече стил. Silent Voices са просто поредната група творяща на базата на модела наложен от Dream Theater с Awake. Единственото нещо, което лично мен ме подразни са вокалите, които въпреки че придават някаква идентичност на групата, въобще не пасват на музиката.
Напомня на: Dream Theater, Tunnelvision, Mind Odyssey
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Divide et impera!
[ Разделяй и владей ! ]