Песните в албума:

1. Dark Before The Dawn
2. Day Of Judgement
3. Federation
4. Tree Of Knowledge
5. Prelude
6. Future World
7. Close To The Sun
8. Take Me In Your Arms
9. Stand And Fight
10. I Really, Really Don't Care
11. Computer Heart
Artension
Future World
Година: 2004
Лейбъл: Avalon
Държава: САЩ
http://www.vitalijkuprij.com/artension/
Vitalij Kuprij, John West, Mike Teranna, Steve DiGiorgio (заменил Kevin Chow) и Roger Staffelbach, или по-накратко казано, но не и толкова респектиращо като име - Artension.

Седми албум на групата, която подобно на появилите се след нея Ring Of Fire е съставена от доста известни музиканти (в това число и самия Kuprij, който след два албума напусна), за някои от които метълът не е основната им творческа насоченост.

DiGiorgio е известен от участията си в Death, Cynic, Sadus идруги групи от екстремната сцена, Teranna е барабнист ползващ се с голямо уважение както в метъл, така и във фюжън средите, докато Kuprij и West се съмнявам да се неизвестни имена за любителите на нео-класическия метал.
Каквото и да си говорим, хората които основно композират песните в квинтета са именно последните двама, което и обуслява стиловата насоченост на музиката, която ще чуете. Ако някога сте имали досег с творчеството им, ще чуете точно това което винаги сте чували - неокласически метал от тип ранен Trilogy на Yngwie Malmsteen. Което не е никак случайно, имайки в предвид че Vitalij, често бива споменавам като Malmsteen на клавишните из метъл средите.

Албумът започва бурно и на високи обороти с Dark Before The Dawn - типична за стила динамична композиция с китарен риф водещ през цялата песен и виртуозни сола на солиращите инструменти. Разбира се, основно ще чувате виртуозните забежки на клавира и по-рядко китарата (не че няма китарни сола, просто някак си остават на по-заден план) и като че ли това е единстваната разлика с другите представители на стила, където китарата има водеща роля и при солата. Следват останалите 9 композиции, обикновено започващи с кратко интро на пиано или бърз нео-класически пасаж извирен на клавир. В тези 9 ще намерите и превърналите се в неписано правило за стила интерпретация на някое произведение на Бах, нежна, захаросана и омръзнала до болка балада. Естествено присъства и запазената марка на Vitalij - умопомрачително бърз и техничен етюд за пиано. Имайки в предвид, че албумът засега е излязъл само в Япония, присъства и една допълнителна песен, която по абсолютни нищо не се различава от останалите

В крайна сметка седмия албум на Artension, ще Ви предложи още от Същото. Почитателите на група, както и на нео-класическия метъл, няма да останат разочаровани, но се съмнявам и да бъдат кой знае колко възхитени.
Напомня на: Yngwie Malmsteen's Rising Force, Stratovarius
Оценка: 12
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Cogito, ergo sum.
Дезидерий Декарт [1596-1650 г.]