Песните в албума:

1.F(r)iend
2.The Quiet Place
3.Dead Alone
4.Touch Of Red
5.Like You Better Dead
6.My Sweet Shadow
7.Evil In A Closet
8.In Search For I
9.Borders And Shading
10.Superhero Of The Computer Rage
11.Dial 595-Escape
12.Bottled
In Flames
Soundtrack To Your Escape
Година: 2004
Лейбъл: Nuclear Blast
Държава: Швеция
http://www.inflames.com
Soundtrack To Your Escape е един от най-чаканите метъл-албуми за 2004. За десет години In Flames се превърнаха в една от водещите банди в Европа, станаха запазена марка за шведски дет метъл, повлияха върху творчеството на хиляди групи, с всеки следващ албум не спираха и не спират да търсят нови хоризонти и нови фенове, за което свиделстват турнета с Metallica и Slipknot.
Времената на Lunar Strain са отдавна отминали, типичният мелодичен дет не е актуален на времето.

През 2000 година In Flames създават съвършения албум с марката Гьотеборг. Две години по-късно излиза и наследникът на могъщия Clayman - Reroute to Remain, с който бандата излиза от собсвтвените си клишета като в музиката започват да се чуват все по-осезаемо акустични моменти, ниско настроени китари, чистите вокали на Anders.

Soundtrack To Your Escape е логичното продължение на предходника си, линията е запазена, като се продължава с търсенето и с експериментирането. In Flames могат да си го позволят. Албумът започва с F(r)iend, където Anders пее по-агресивно откогато и да било, следващата песен е излязлата като сингъл помитаща The Quiet Place. С това почти свършва хубавото - в следващите парчета се прокрадва по някоя и друга хубава идея, но албумът звучи адски разхвърлян и разпилян, перфектният звук от Clayman страшно много липсва, китарите звучат зле, все по-често се прокрадват моменти, които много напомнят за Korn и Slipknot. In Flames имат потенциал и могат много, много повече - може би ще го получим от следващото им творение.
Напомня на: In Flames 2002, Korn
Оценка: 12
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Експерименталната нагласа се различава напълно от "здравия разум"...
Квантова Психология - Робърт Уилсън