Песните в албума:

1. Waiting For The Blood Red Sky
2. Eli Lema Sabbachtani
3. Doom Of Man
4. River Of Life (Part 2)
5. Inner Circle
6. Deep Down Under
7. The Healing The Mystery
8. River Of Life (Part 4)
9. Voice Of Creation
10. The Healers Face
11. River Of Life (Part 1)
Veni Domine
IIII: The Album Of Labour
Година: 2004
Лейбъл: Швеция
Държава: Rivel Records
http://www.venidomine.com/
Veni Domine, са една от малкото групи опитващи се да съчетая протяжното звучене на дуума с вариантивността на прогресивa. След редица трудности и 6 години след предишния Spiritual Wasteland, шведите ни представят IIII: The Album Of Labour.

Още от началната песен Waiting For The Bloodred Sky, се усеща забавянето на оборотите спрямо предшестващия албум, наблегнато е повече на дуум елементите, темпото е бавно и протяжно, водено от идващия като изпод земята бас и стегнатия атмосферичен ритъм на барабаните. Но всичко това не означава, че е загърбена прогресивния елемент в музиката. Гласът на Fredrik е отново на обичайните напомнящи Queensryche висоти, това заедно с китарните партии на Torbjorn, образува контрастиращата прогресивна част в творбите, явяваща се като запазена марка на групата.
Последващите Doom Of Man (превърнала се в любимата ми композиция от албума), трилогията River Of Life, бомбастичната Inner Cirle, меланхоличната Deep Down Under в която хамънд органа и блусарките сола на китарата представят групата в малко по-различна светлина, гневната The Healing The Mystery, както и останалите песни ще Ви предложат около час висококачествен атмосферичен прогресив дуум метал.

За всички почитатели на групата, IIII: The Album of Labour ще е нещото, което толкова чакаха. Без да копират предишните албуми, Veni Domine са успели да запазят уникалния си стил и едновременно с това да звучат по-различно. Препоръчвам творбата и на всички, които харесват разчупения от множество идеи дуум метъл, неробуващ на концепцията на стила.
Напомня на: Veni Domine
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: В света на властта слабостта е грях, единственият грях, който се наказва със смърт!
Морган ("Крал Артур и неговите доблестни рицари" - Дж. Стайнбек)