Песните в албума:

1. Corduroy
2. Given To Fly
3. Hail, Hail
4. Daughter
5. Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town
6. Untitled
7. MFC
8. Go
9. Red Mosquito
10. Even Flow
11. Off He Goes
12. Nothingman
13. Do The Evolution
14. Better Man
15. Black
16. F*ckin' Up
Pearl Jam
Live On Two Legs
Година: 1998
Лейбъл: Epic
Държава: САЩ
http://www.pearljam.com
Практика е в световната рок сцена след няколко албума, по-богата дискография, и преодоляли синдрома "първи албум" или "еднодневка" - музикантите да запишат концертен албум. По-добре от "дъ бестове" извиващи ръцете на феновете заради, например, две нови или неиздавани песни. Който е гледал стари записи на Pearl Jam, няма как да не е забелязал каква енергия излъчват и на живо и как добре умеят да карат публиката да полудява... Да, но доста време мина оттогава, посвалиха сиатълците знамето на бунта, май и улегнаха - но безспорно продължават да правят все така добре - това, което винаги им се е удавало - хубавата музика.

Live On Two Legs e записан по време на американското турне в подкрепа на Yield. Записът се явява дебют за Matt Cameron, който бетонира поста и до днес. Всъщност Matt е стар познат на момчетата от общите времена в Temple Of The Dog, а на вас също и като барабанист на други сиатълски гиганти - Soundgarden. Live On Two Legs е равномерна разходка из цялото творчество (дотогава) на старите гръндж кучета. Изпълненията звучат доста неглиже (не че са!), саундът е по-суров - асоциации с концертните издевателства на Nirvana и някои пънк групи. Химията между група и публика бързо се получава - обединена в едно цяло (Nothingman, Untitled и Betterman). Не липсват и променените и удължени аранжименти (Daughter, Even Flow). За десерт Black, a за бис - кавърът на иконата Neil Young - F*ckin' Up.

Koнцерт подходяващ, както за зарибяване на нови почитатели, така и показващ на други, че Pearl Jam са все още тук и нямат намерение да си ходят, защото още не са казали всичко.
Напомня на: Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Neil Young
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: If you get far enough away you'll be on your way back home.
Tom Waits