Песните в албума:

1. Supreme Art Of Killing
2. The Last Breath Of The Universe
3. Inner Mental Disorder
4. Act Of Grotesque
Act Of Grotesque
Inner Mental Disorder
Година: 2004
Лейбъл: Distributor Of Pain
Държава: България
http://ind-burgas-scene.hit.bg
Бургаската екстремна сцена винаги е била една от най-активните в китната ни родина. Сега оттам се пръква една нова група, в която участват членове на Diabolism, Vrani Volosa и апокрифните Exorcism. Групата е Act Of Grotesque, доста обещаваща е и твори в насока техничен дет метъл, примесен с грайндкор елементи.

Дебютното издание на Act Of Grotesque е мини CD, съдържащо четири композиции. Всяка от тях е мрачна по свой си начин и взети заедно те допълват съзнателно градената гротескно мрачна концепция на групата. Пръснати между песните са компютърно генерирани механични шизофрении, които бих определил като добре реализирано умело хрумване, спомагащо за изграждане на подходяща атмосфера.

Песните изобилстват от задоволително технични рифове, достатъчно разнообразни, за да не се натрапват с повторения. Припеви и такива неща няма - материалът върви предимно напред. Вокалите са тежки, стегнати, провлачени, ревящи, грухтящи и тук таме шизофренично крещящи. Барабаните също са технични и причината да звучат толкова чисто е, че не са записани наживо, а са програмирани (групата си има жив барабанист - не пренебрегвайте това!). Звученето, обаче, е почти като от истински комплект и само въоръжено опитно ухо би доловило разликата.

Act Of Grotesque създават впечатление, че както се забавляват от музиката си имат ясно изградена представа за насоката, в която искат да творят, сериозни са в намеренията и отношението си съм собственото си творчество. В домашни условия са заснели клип към песента Act Of Grotesque и въпреки, че клипът не блести с нищо друго освен с фенщина сам по себе си е факт, заслужаващ похвала. Художественото оформление, също, макар и семпло, е идейно и завършено спрямо общата концепция. Отново похвално.

И за десерт да споделя личното си мнение, че наживо групата звучи и изглежда страхотно. Успех на шайката и чакаме следващото нейно престъпление с по-масови размери.
Напомня на: Hyperborea, Anata, Pungent Stench
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: If you get far enough away you'll be on your way back home.
Tom Waits