Песните в албума:

1. White Mom
2. Jetpack
3. Devil Child Blues
4. Hoping for the Golden BB
5. I Breathe Fire
6. (How Ya Doin' on That) Time Machine
7. John L. Sullivan
8. Go It Alone
9. Drip
10. Millenium Falcon
11. Funhouse
Red Giant
Devil Child Blues
Година: 2004
Лейбъл: Small Stone
Държава: САЩ
http://www.redgiant.net
Много се двоумих как да започна с този албум... При първите слушания ми се стори бая сух, изчетох няколко ревюта и определенията там изобщо не ми се вързаха с това, което аз дефакто чувах. Когато погледнах диска, реших че има доста интересна обложка, която в последвствие не можах да свържа по никакъв начин нито с името на групата, нито с името на албума... Слушах, слушах, слушах, говорих с разни хора, които харесват албума, докато не уцелих нагласата и настроението, с което да го изслушам с разбиране!

Red Giant редят традиционни сабатски рифове до нетрадиционни страшно раздвижени такива, на фона на една уникална ритъм секция! Оказа се, че просто съм бил с нагласата за една простичка музика, с типични рок рифове, която по-скоро мяза на някои southern рок банди. Е това, което всъщност наистина се оказа е, че имаме една жестока по-тежко ориентирана спейс рок банда, с доста дрезгаво-блусарски вокали! Композициите поотделно са доста разчупени и разнообразни, което само по себе си веднага трупа капачки на тавата и я изкарва от рамката "типичен рок албум, повлиян от Сабат и ДиСи".

Една по-блусарска версия на стила на Mastodon - Red Giant са сред фаворитите на Small Stone за 2004 година! За финал има един кавър на песента Funhouse на класиците The Stooges, в който се включва и саксофон. Определено Devil Child Blues не е за редовия рок фен! Доста хаотично стои на първо слушане. Нещо обаче липсва, за да ви прикове вниманието плътно, когато го слушате... Rawk On!
Напомня на: Zeke, The Glasspack
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Закони ли? Кой признава закони? Че знаете ли вие какво нещо е законът? Паяжина, в която се оплитат мухите и която се разкъсва от осите!
Вентудей ("Спартак" - Рафаело Джованьоли)