Песните в албума:

1. The Quiet Offspring
2. Between The Gentle Small And The Standing Tall
3. Just When You Think It's Safe
4. A Place For Me
5. The Everlasting Moment
6. Purple Door, Pitch Black
7. Childs Play (Part 1)
8. Dead But Dreaming
9. Pile Of Doubt
10. When I Was You
11. Childs Play (Part 2)
Green Carnation
The Quiet Offspring
Година: 2005
Лейбъл: The End Records
Държава: Норвегия
http://www.greencarnation.no/
През 2000 година всестранноразвитият норвежец Tchort (Emperor, Satyricon, Carpathian Forest) решава да направи нещо по-различно и музикално от това, което е правил с предишните си групи. Резулатът е Journey To The End Of The Night, година по-късно се появява еднопесенният шедьовър Light of Day, Day of Darkness, за да се стигне през до също така превъзходния A Blessing in Disguise.

Да се определят Green Carnation жанрово е трудно дори само в рамките на един албум. Смесица от прогресив, готик, чист рок и остатъци от блек метъл в първите две творения. The Quiet Offspring следва линията на промяна, но тази промяна звучи много объркано, няма я така познатата ни отпреди дълбочина и на музиката, и на внушението. Албумът започва с изключително слабите рок парчета - заглавното, Between the Gentle Small & the Standing Tall и Just When You Think It's Safe, глътка успокоение има в A Place for Me, което обаче много време и докрая се редуват слаб със силен момент. Напомняме, че слушаме Green Carnation са двете части на Childs Play, а доказателства, че Tchort не е загубил композиторския си талант откриваме и в Pile of Doubt, и отчасти в When I Was You.

The Quiet Offspring е един доста неориентиран и небалансиран албум с доста противоречив материал, а не ми се ще и да си помисля какъв ли ще бъде следващият...
Напомня на: Katatonia
Оценка: 12
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Нормалността не е нищо друго освен въпрос на консенсус. Ако много хора смятат нещо за правилно, това нещо в един момент става правилно.
д-р Игор ("Вероника решава да умре" - П. Коелю)