Песните в албума:

1. Enemies Of Reality
2. Ambivalent
3. Never Purify
4. Tomorrow Turned Into Yesterday
5. I, Voyager
6. Create The Infinite
7. Who Decides
8. Noumenon
9. Seed Awakening
Nevermore
Enemies Of Reality
Година: 2003
Лейбъл: Century Media
Държава: САЩ
http://www.nevermore.tv
Enemies Of Reality е eдин от онези албуми, които оставям недооценени при появата им и откривам Музиката в тях след известно време. Може би високите ми очаквания, след Dead Heart In a Dead World, попречиха да преслушам по-безпристрастно последното отроче на Nevermore. И изведнъж, след доста време, когато ми се дослуша тази група - произволно си пуснах Еnemies Of Reality и …бях размазан.

Jeff Loomis прави, по мое скромно мнение, най-тежките си и силни рифове. Солата му присъстват по-често и са с увеличени нео-класически забежки, в сравнение с предходните тави на групата. Изобщо Jeff Loomis доказва, че е един от водещите китаристи в съвременната екстремна сцена, който съчетава безупречна техника с оригинални идеи. Van Williams е машина и половина, но с душа и прави също най-добрите си и бързи барабанни партии, почти неспиращ да налага касите през целия албум. Текстовете са все тъй интелигентни и мрачни, обхващащи теми, рядко засягани от други музиканти, описвани едновременно по толкова реален и илюзорен начин. И въпреки всичко Еnemies Of Reality, може би, няма очарованието и блясъкът на предишните две култови творби на сиатълците, но на кой му пука!? Продуцирането на Kelly Gray се губи в цялата музика, а ако трябва да бъда честен - свикнах му вече и го приемам като част от очарованието на тавата. Началото на I, Voyager е олицетворение на разбирането ми за съвременен тлъст пауър риф. Наръчникът за рифове продължава в Ambivalent, Create The Infinite, Seed Awakening. Не липсват и сайкъделик моменти - Noumenon, както и по-спокойните и баладични(?) елементи в Tomorrow Turned Into Yesterday.

Nevermore са група към, която винаги има високи очаквания. Засега групата ги оправдава и то без да се самоповтаря. Еnemies Of Reality e поредното доказателство за това и вярвам няма да е последното.
Напомня на: Nevermore
Оценка: 12345
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Those who sow in tears shall reap in joy!
Цитат от обложката на MACHINE HEAD - Through The Ashes Of Empires