Песните в албума:

1. Some You Win, Some You Lose
2. One Room, One Axe, One Outcome
3. Hard Luck
4. Black Egg
5. You're Not The One (Who Can Save Rock 'n' Roll)
6. If It Ain’t Broke, Break It
7. Lazy Mary
8. Round Up the Horses
9. Tosh Lines
10. Just Got Paid
11. Crown of Locusts
Orange Goblin
Thieving From The House Of God
Година: 2004
Лейбъл: Rise Above
Държава: Англия
http://www.orange-goblin.com
След като разочароваха голяма част от вече утвърдените си фенове с албума си от 2002, Coup De Grace, Orange Goblin са отново тук с готов, чисто нов удар. Както винаги бърз high energy рокенрол на високо ниво. Психаделични елементи не липсват, което може само да ме радва, като любител на по-старите албуми на бандата. И този път не успяха да надминат шедьовъра си The Big Black, но в никакъв случай тавата не е за пропускане!

Още с първата песен в албума, Some You Win, Some You Lose, слушателят е наясно какво да очаква. Не можем да говорим за революционни идеи, но това не е минус - в никакъв случай. Със сигурност, обаче, не липсват атмосфера и динамика (наблягам на думата 'динамика'). Приятни, запомнящи се мелодии, бързи китари, мачкащи рифове и в същото време сайкъделик моменти, напомнящи на ранните Black Sabbath.

Приятна изненада са невероятните емоционални женски бек вокали в Black Egg. Никога не съм очаквал подобно нещо точно от Orange Goblin и дори и не съм си представял, че може да звучи така прекрасно. И до последната песновка в албума се надявах да чуя поне още веднъж този глас, но уви...

На острова все още се прави здрав, бърз и див рокенрол и Thieving From The House Of God е доказателството. Типичен пример за така наречения Riff Rock, завладяващ с динамиката си удар. И най-хубавото е, че колкото по-шумно го слушате, толкова по-добре звучи!
Напомня на: Motorhead, Black Sabbath
Оценка: 1234
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Не се опъчваме срещу вярата на обикновените хора, ами срещу институцията, срещу арогантността и моралното лицемерие на църквата!
Rock'n'Rolf (Running Wild)