Песните в албума:

1. Brand New Life
2. Lost In You
3. Heat Of Emotion
4. So Much Love In The World
5. Helpless
6. This Gotta Be Love
7. Up In Paradis
8. Over And Out
9. (Always Be) You And I
10. Running
11. Round And Round
12. Keep Falling
13. A Place To Hide In Town
Last Autumn's Dream
II
Година: 2005
Лейбъл: Frontiers Records
Държава: Швеция
През 2003 европейската супергрупа Last Autumn's Dream издаде своя дебют. Доста приятен европейски хард-рочец, който си получи заслуженото внимание от специализираната критика. Заради направения през миналата година реюниън на Europe трима от членовете на групата Ian Haugland, Mic Michaeli и John Leven, остават без достатъчно свободно време за Last Autumn's Dream и напускат. Не се минава много време и двамата останали от оригиналния състав, певецът Mikael Erlandsson и китаристът Andy Malecek (ex-Fair Warning) намират три доказани имена от AOR сцената - двама от членовете на Talisman, басистът Marcel Jacob и барабаниста Jamie Borger. Към този звезден състав се присъединява и друго познато име Thomas Lassar (Crystal Blue).

Резултатът както можете да продположите е класически скандиванавски хардрок в традициите и на Europe, и на Talisman. Петимата музиканти явно са се събрали с цел да покажат в какви банди са свирили до този момент, без да използват огромния си музикантски и композиторски талант за записи на нещо оригинално. Базираният в Швеция квартет ни предлага 14 песни от възможно най-лигавата и блудкава част на AOR-а.

Вторият албум на Last Autumn's Dream не заслужава да бъде запомнен с нещо за разлика от дебюта и надали това е само заради напускането на тримата юръпци. Ако сте AOR-маниак хвърлете едно ухо на този продукт, във всеки останал случай с удоволствие може да преминете на следващия избран от вас албум.
Напомня на: Europe, Talisman
Оценка: 12
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Scott Adams