Песните в албума:

1. Passion
2. The Last Supper
3. Desert Rose
4. Grave In The No Man's Land
5. Hell To Pay
6. Soul Savior
7. Crucified
8. Divided Cross
9. The Night Before
10. Black Widows
11. Hundred Days
12. Always And Eternally
Grave Digger
The Last Supper
Година: 2005
Лейбъл: Nuclear Blast
Държава: Германия
http://www.grave-digger.de/
Заедно с Helloween, Running Wild и Rage те издигнаха основите на германския хеви метъл, който промени драстично облика на европейската тежка музика и оказа огромно влияние върху творчеството на стотици музиканти от няколко поколения. Влияние, което продължава и до днес. Внасяйки непоклатим респект в сърцата и очите на цялата хеви общност в Европа Grave Digger продължават повече от 20 години да коват албум след албум и бавно и методично де се превръщат в една от живите икони на своята музика.

The Last Supper е 11-ят албум на групата (ако се брои и албума на Digger Stronger Than Ever) и въпреки, че заглавието създава известно впечатление за концептуална творба, песните в него са текстово независими една от друга.

В музикално отношение няма нищо ново, но и никой не е очаквал нещо революционно точно от тях. Албумът е поне класа-две над The Grave Digger от 2001 г. и по нищо не отстъпва на невероятния си предходник Rheingold. The Last Supper дори е определено по-бърз, по-рифов и по-стегнат от сагата за нибелунгите. Може би известна изненада поднася откриващото парче, непосредствено след интрото, тъй като темпото в него е доста по-бавно от обичайните за албумите на бандата спийд трепачи в началото на всеки албум. По думите на китариста Manni Schmidt “с това парче искахме малко да ошашавим хората, като този път направим нещо по-различно”.

Неповторимият стържещ глас на Chris Boltendahl, който е една от запазените марки на групата, звучи по-мощно и нахъсано отвсякога, а китарите са наистина смазващо добри! Нещо, което момчетата дълги години не можеха да постигнат с предишния си китарист Uwe Lulis. От всяка нота си личи, че бандата се намира в най-страхотната си форма от доста време насам, а The Last Supper е един чистокръвен хеви метъл албум без изненади. Аз лично изобщо не бих и желал да чуя нещо друго. С две думи - това е просто един адски добър Grave Digger албум, абсолютно задължителен за всички пауър и хеви метъл братя!

Напомня на: Grave Digger, Running Wild
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: За царска власт закона можеш да скверниш, в останалото спазвай благочестие.
"Финикийците" - Еврипид (девизът на Юлий Цезар)