Песните в албума:

1. Nutshell
2. Brother
3. No Excuses
4. Sludge Factory
5. Down In A Hole
6. Angry Chair
7. Rooster
8. Got Me Wrong
9. Heaven Beside You
10. Would?
11. Frogs
12. Over Now
13. Killer Is Me
Alice In Chains
MTV Unplugged
Година: 1996
Лейбъл: Columbia
Държава: САЩ
http://aliceinchains.net
Алтернатив/гръндж движението от началото на 90-те на миналия век разтърси доста сериозно музикалния свят тогава. Злите езици веднага казаха, че е чудо за три дни. Да, повечето групи преустановиха активна творческа дейност, но музиката им остана и рефлектира върху множество стилове. Не бяха и малко музикантите и групите, които примесиха тези елементи още тогава в албумите си.(Оzzy Osbourne – Ozzmosis, Ministry – Filth Pig)

Разглежданият в това ревю албум се явява концерт – ънплъгд, записан в Ню Йорк, точно по времето когато този тип концерти бяха най-"модни", ако мога така да се изразя. Ако не харесвате алтернатив рока като цяло – този албум няма да промени мнението ви. Ако не харесвате акустични живи албуми – пак няма начин как да промените отношението си. Това изпълнение се явява първото излизане на сцена на Аlice In Chains след повече от две години, заради проблемите на Layne Staley (R.I.P.) с наркотиците. Атмосферата е дълбока, грабваща, полумрачна, спокойна и контактът с тези около 400 души, на които страшно много завиждам, е почти интимна. Всякаква е атмосферата, но не и без(раз)лична. Изпълненията са магнетични, а гласът не Layne Staley... той просто не се описва, а се слуша. Групата е подсилена с още една ритъм-китара специално за този концерт. Броят на песните по албуми: две oт Sap EP, четири oт Dirt, две oт Jar Of Files (първото и единствено EP покорявало някога класацията на Billboard), четири от едноименния албум и едно чисто ново парче – психарията Killer Is Me - специално подготвено за този концерт. Прави впечатление липсата на песен от Facelift, т.е. не прави, защото концертът е перфектен такъв какъвто е.

Издаването на MTV Unplugged се явява и достойният епилог на Alice In Chains. Следващите издания, излезнали под името на тази велика група са гадни опити за изтискване на последните пари от страна на лейбъла.
Напомня на: ънплъгдтите на Nirvana, Pearl Jam, Stone Temple Pilots
Оценка: 12345
коментари [5] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Толерантност е способността да превърнем различията помежду ни в свързваща сила.
Батето