Песните в албума:

1. Bedlam Fayre
2. Smoke And Mirrors
3. The Shattered Room
4. The Eyes Of Lara Moon
5. Tantalus
6. Purgatory Road
7. Opera Fanatica
Arena
Pepper's Ghost
Година: 2005
Лейбъл: Inside Out
Държава: Англия
http://www.verglas.com/ArenaWorld/arenaworld.html
Arena e групата на известните английски музиканти Clive Nolan и Mick Pointer иновата им шеста поред творба Pepper's Ghost идва точно 10 години след основаването на групата. Pepper's Ghost представлява хубав прогресив рок/метъл, такъв какъвто може да се сътвори само от англичани - и като дух и като текстове и като светоусещане. Албумът е концептуален и действието се развива във Викторианската епоха и се разказва за една илюзия, създадена от професора Henry Pepper през 1862г. Неговият номер се състои в това да проектира с помощта на стъкло призрак на сцените на театрални постановки.

Този път продуцентите са двама, освен Clive Nolan отговрник за звука е и китарата на водещата в момента английска прог-метъл банда Threshold, а имено Karl Groom. Влиянето на Karl се забелязва още в първата песен, която на моменти може да бъде взета за песен на Threshold. Албумът притежава своите малки брилянти: 10-минутната The Shattered Room, баладата The Eyes Of Lara Moon и кулминацията на тази красота настъпва в последната Opera Fanatica.

Въпреки че Pepper's Ghostне е нищо кой знае колко революционно, той е най-доброто произведение на Arena от The Visitor насам и си заслужава дори само заради 13-минутната Opera Fanatica.
Напомня на: Marillion, Threshold
Оценка: 1234
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Tell me and I'll forget. Show me and I may not remember. Involve me and I'll understand.
Native American saying