Песните в албума:

1. The Endless Void
2. Good Sinner - Bad Saint
3. Third Nature
4. Twisting the Knife
5. The Intrigue of Perception:
I Islands on the Sun
II The Next Level
III A Castle in the Sky
IV Islands (reprise)
6. Absent Friends
Hypnos 69
The Intrigue Of Perception
Година: 2004
Лейбъл: Elektrohasch
Държава: Белгия
http://hypnos69.tk
Музика! М-У-З-И-К-А!!! Избързах с личната си класация за 2004г, защото едва сега, 3 дни преди нова година, чух последния феноменален албум на Hypnos 69! Не знам откога не съм слушал нещо толкова заразително още от първо-второ слушане! Това ревю си заслужава всяко изречение да завършва с възклицателен знак! Защото трудно мога да опиша с думи удивлението си в този момент! Първата ми асоциация веднага беше с Pink Floyd - на места подобна амосфера, същевременно огромно разнообразие от музикални инструменти и звукови ефекти! Една от частите на едноименната песен (не съм сигурен в коя точно) има момент, който страшно наподобява Welcome To The Machine на великите Floyd, макар че самият мотив трае точно няколко секунди! А този саксофон, алеле какъв саксофон! Веднага ще се набие на уши на всички почитатели на уникалните Morphine!

Креативност и разнообразие до последната секунда! (Въпреки, че последните 20 минути от последната песен са чисто и просто тишина...) Всяко от парчетата си тежи на мястото - постигнато е великолепно стилово и емоционално разнообразие и най-общо определям музиката на Hypnos 69 като сайкъделик спейс рок, характерен за 70-те. Страшно мелодични композиции, хем леко разпиляна - хем лесно запомняща се музика! Не е истина как израстнаха тези музиканти в рамките на три албума! В текстово отношение имаме една прекрасна поезия, напълно подходяща за музикалния фон.

Абсолютно задължителен албум за всеки музикален фен с малко по-широко скроени вкусови предпочитания, особено за прогресари и сайкъделик почитатели!
Напомня на: Pink Floyd
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Reality is for people who lack imagination.
Il Cummings