Песните в албума:

1. Tutti Frutti
2. Morto
3. Horse Thief
4. Kamarage
5. Hashishi
6. Alma
7. Da Ye
8. Mustafa
9. Blagunyo Denche
10. Romana
11. Nightmare
12. Nano
13. Too Late To Fornicate
Kultur Shock
Kultura-Diktatura
Година: 2004
Лейбъл: Kool Arrow Records / Wizard
Държава: САЩ
http://www.kulturshock.com
Откъде е тази странна група с още по-странно заглавие? Едва ли някой ще успее да отговори на този въпрос, защото отговорът се крие именно в залавието на групата. Те са: Gino Srdjan Yevdjevich (Босна) - вокали и перкусии, Masa Kobayashi (Япония) - бас, Val Kiossovski (България) - китари и вокали, Amy Denio (САЩ) - алт саксофон, Mario Butkovich (Босна) - лийд китара, Volvo, Chris Stromquist (САЩ) - барабани, плюс допълнително количество гост музиканти и цялото това многообразие от Култури е голям Шок, обединен именно от чудото наречено Музика.

Този трети албум в скромната, но успешна кариера на Kultur Shock е не по-малко силен от предходния, Fucc the INS (2001), който изпъкваше с парчета като Mastika, Chororo и най-култовата спред мен Gigolo Amerikana. И тук присъства типичният Балкански стил, подсилен осезателно от партиите на двамата вокалисти, пеещи ту на Сръбски (поне на такъв звучи), ту на Английски. Започвайки с Tutti Frutti, албумът веднага ни въвежда в идейната си насоченост. В песните са включени леки закачки с доста групи, сред които се отличават System Of A Down (Horse Thief) и Rage Against The Machine (Nightmare). Дoри небезизвестният "изпълнител" на Доко-Доко би завидял на песен като Mustafa, която е доста по-добра интерпретация на "неговото" парче. Така преслушвайки албума в типичния за мен стил - слушай, но не по ред на номерата, стигам до песента Romana. О! Боже! В самата и среда започва познатия ритъм на "Македонско Девойче", след който започва и добре познатият текст, а подсилен с тежестта на китарите и бързия ритъм на барабаните е нещо невероятно. Явно именно тук българската страна в групата е била особено дейна в участието си. Общо взето всяка една песен може да те впечатли със своята уникалност на изсвирване и начин на изпяване!

Експериментът на момчетата определено може да се определи като успешен. Изсвирен с невероятен професионализъм и хъс, този албум би грабнал дори и най - гoлемите противници на двата стила, които се преплитат в творчеството на групата, а именно поп-фолк и метъл. Съчетаването на балкански елементи със звученето на съвременната метъл музика е направо смазващо за слуха. Почитателите на типичнато българско питие, ракията, с удовоствие биха изслушали всичките 13 парчета пресушавайки чашка след чашка.
Напомня на: Zdob si Zdub
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Не хвърляй камъни ако живееш в стъклена къща.
Батето