Песните в албума:

1. Your Business
2. Stronger Than You
3. Can't Take No More
4. Not This Time
5. Hardcore Life
6. Eternal Soul
7. Look Inside
Indignity
Your Business
Година: 2003
Лейбъл: United & Strong Records / OZZ Records
Държава: България
http://indignity.hit.bg
Въпросният мини диск не е нов за групата, той датира от предходната 2003та година, а самата група е сформирана през далечната 1995та. Едни от най-ярките представители на варненската хардкор сцена, Indignity могат да се похвалят с богата концертна дейност като изпълнения са имали дори и в западна Европа - Холандия, Белгия...

Песните в 'Your Business' представляват чистокръвен и неподправен хардкор с интересни моменти. Например последната песен 'Look Inside' е с доста алтернативна структура, която леко разчупва рамките на стила - усеща се наличието на две китари, а оборотите са понамалени. В 'Not This Time' също има свеж момент под формата на кратка инструментална част в средно темпо. Вокалът на групата Ицо има специфичен маниер на пеене, при който често замазва произношението на думите, но като цяло изпълнението му е на висота, а при изявите си на живо, които съм имал щастието да наблюдавам присъствието му е неплокатимо.

Безспорно най-грабващата песен за мен е 'Hardcore Life', която има всички качества да бъде наречена химн, а текстът й е класика за стила. Единственият недостатък на това мини е, че на моменти песните страдат от известна монотонност, което не е толкова нетипично за стила, но обикновено се компенсира от заразителна енергия (че и агресия).

Indignity, обаче, показаха, че израстват като група с песните си от пресния сплит с Outrage (изпяти на български), който се разпространява единствено на винил, а тази година с нетърпение очакваме и новия им диск със заглавие 'Hands Dripped With Blood'.
Напомня на: Outrage, 25 Ta Life
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Не съм в състояние да ти обясня колко важно и ценно нещо е мечтата... Разбрах го чак когато се лиших от мечти.
Лора Палмър ("Тайният дневник на Лора Палмър" - Дж. Линч)