Песните в албума:

1. Intro
2. Luchando Por Un Mundo Nuevo
3. Sunaj l’Unchay Chayamonqa
4. Unidos Para Luchar
5. Tu Libertad
6. Luche, Luche
7. Llajtayman Kutipusaj
8. Sin Pensar
9. Revolucion Social
10. Instrumental
Psicosis Social
El Punk Es De Los Explotados
Година: 2003
Лейбъл: Darbouka Records
Държава: Боливия
http://rawknroll.net
Darbouka е лейбъл, който винаги е готов да изненадва неподготвените ни уши с музика от най-екзотичните места на Земята. Този път за цел е избрана малката латино-американска държава Боливия, и една страхотна пънк група – Psicosis Social. Една от най-бедните страни на континента, с 70% от населението си под прага на бедността, тя не може да не роди нещо като гореспоменатата банда от бесни пънкове.

Има нещо толкова уникално в звученето на тези 10 песни, сякаш записани от миш-пулта директно и на живо, за половин час. Да си беден, да не виждаш бъдеще в страната си, да имаш тонове от негативна енергия, която можеш да изразиш по един начин – чрез музиката си... това толкова ми напомня на ситуацията в България през 80-те. Само дето в нашата страна нямаше ни грам от страховитите нарко-барони, за които се говори, че владеят напълно Боливия. Е, имахме не по-малко страшни комунисти...

Psicosis Social свирят една живителна смесица от пънк и ска, записана в лошо студио и това я кара да звучи страхотно. Усеща се огромния заряд на всяка песен, който въпреки езиковата бариера, те въвежда в музиката и нейното послание. Няма преводи на английски, а част от песните са изпълнени на индианския език "кечуа". В листчето, вложено в диска има текстовете (без преводи) и забавни колажи с Клинтън и една снимка на групата, която е излязла ужасно зле и почти нищо не се вижда.

Е, това е пънк и щом така те решават да изразят своето виждане за света, то ние можем само да го харесаме. Или естествено, да го оплюем и да го прокълнем като "елементарен".

Аз лично го харесвам, защото това е и музиката, оформила музикалният ми вкус – пънка от мазетата, изсвирен с много енергия и хъс, и подплатен с послание! А това, че солата звучат дървено... хей, ама звучат истински! Искам да чуя нещо повече от тези боливийски пънкове!

За територията на България Darbouka са представени от AON (www.aonrcds.cjb.net), от където можете да закупите и този диск.
Напомня на: punk, ska, South American underground
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: ...is that moment when he has worked his heart out in a good cause and lies exhausted on the field of battle - victorious!
Vince Lombardi (1913 - 1970)