Песните в албума:

1. Smart
2. Crashing Foreign Cars
3. See You Dead
4. Drug Lord
5. Enemies
6. Unwound
7. Everybody Loves You
8. Surgery
9. Speak And Spell
10. Throwing Punches
11. Last Breath
Helmet
Size Matters
Година: 2004
Лейбъл: Interscope Records
Държава: САЩ
http://www.helmetmusic.com
След 7-годишно прекъсване алтернативните звезди от 90-те са отново тук с чисто нов студиен запис. Helmet винаги са били Page Hamilton. Когато роденият в Орегон китарист заминава да учи джаз в Ню Йорк, открива за себе си пънка от края на 80-те. И така се ражда групата му Helmet, по-твърдият отговор на все още не толкова известните Soundgarden. След шеметния дебют Strap It On идва ред на култовия за времето си Meantime. След излизането му Page Hamilton и момчетата му стават звезди - Mtv върти техни клипове, правят успешни турнета, следват още няколко добри албума и през 1997 след излизането на Aftertaste, Page Hamilton казва край на Helmet, за да се посвети на страничния си проект Gandhi.

За наша радост обаче през 2004 фронтменът сформира нов състав - бившият член на бандата Chris Traynor (китари) и новите попълнения Frank Bello (Anthrax) на баса и John Tempesta (Rob Zombie, Testament) на барабаните. Музиканти с доста различен стил и търсения, но типичният Helmet звук не се е загубил след толкова дълго прекъсване... Стилово отново е ориентирано към грънджа и алтернатива на изминалото десетилетие, придружен с не малко хардкор и траш рифове. Size Matters ни представя 11 песни, от които няма как да не отбележим мощният откривач с лаконично име Smart, хардкорът Crashing Foreign Cars, който би стоял много добре в албума Meantime, двете песни на Gandhi, изсвирени наново Enemies и Everybody Loves You, Surgery, която ни напомня, че годината е 2004.

С албумите си от 90-те Helmet дадоха тласък на много групи за голямата музика, а сега през 2004 записаха най-стойностния си албум!
Напомня на: Helmet, Soundgarden, Alice In Chains
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Nothing in life is to be feared. It is only to be understood.
Marie Curie