Песните в албума:

1. And The Nothewinde Bloweth
2. Heroic Deathe
3. Valhalla
4. Thy Laste Fyre (New version)
5. Welcome Thy Rite
6. Odinn's Warriors (New version)
7. Blood Eagle
8. Sigrblot
9. To Foreign Shores
10. Lindisfarne
11. Turn The Cross Upside Down
Stormwarrior
Northern Rage
Година: 2004
Лейбъл: Spiritual Beast
Държава: Германия
http://www.stormwarrior.de
Stormwarrior е сформирана през 1998 от Lars Ramcke (вокали) и Andrи Schumann (ударни) в Хамбург, Германия. Двамата другари са яростни почитатели на пауър и спийд метъла от 80-те и началото на 90-те и най-вече на съгражданите си от Helloween и Running Wild, което явно си личи и в творчеството им.
Въпреки, че в музикално отношение не показват нищо революционно, момчетата влагат много хъс и емоция в дебюта си Stormwarrior от 2002 г.
Новият им албум Northern Rage не отстъпва на дебюта в това отношение и дори показва известен възход в начина на изграждане на композициите. Определено групата започва да намира своя собствен облик с този албум, като доста сериозен принос за добрия звук има и Kai Hansen, който освен продуцент на албума е и гост-вокалист в "Heroic Deathe", а и забива китарното соло в "Welcome Thy Rite".

От 10-те песни в албума могат да се отличат пауър трепача "Heroic Deathe", епичния и мощен химн на викингска тематика "Lindisfarnel", "Welcome Thy Rite", която звучи като продължение на "Ride The Sky" от дебюта на Helloween и мелодичната и енергична "To Foreign Shores".

Като плюс може да бъде добавенa и красивата обложка, автор на която е Uwe Karczewski ( Helloween, Iron Angel и др.)

С Northern Rage Stormwarrior разкриват голяма част от своя потенциал и докато албумът отпреди 2 години звучеше като "Walls Of Jerico, part 2" сега се долавя и собствен почерк. Нещата вървят бавно при Stormwarrior, но за сметка на това в правилната посока, а и бъдещето е пред тях.
Напомня на: Helloween, Running Wlid
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: If you get far enough away you'll be on your way back home.
Tom Waits