Песните в албума:

1. Leave Them Behind
2. Weight Of The World
3. Heros Soul
4. Madmas Soul
5. Sunless Sky
6. Cradle To Grave
7. Wings Of Tomorrow
8. Time Will Tell
9. Bomb To Drop
10. Blood Money
Metal Church
Weight Of The World
Година: 2004
Лейбъл: SPV America Records
Държава: САЩ
http://www.metalchurch.com/
Metal Church са една от най-култовите не само за мен, а аз всички хора, които обичат траша от 80-те. С албумите си от 80-те придобили сакрален статус за феновете си, с музикантските си и завърешни албуми от първата половина на 90-те Metal Church не успяха да пожънят славата си на колегите си от Metallica и Anthrax, с които съдбата ги е свързвала по не един и два повода.
След неуспешния си опит за реюниън през 1999-та година с откровено слабия Masterpeace, сега 5 години по-късно те отново предалгат на пазара свой продукт - озаглавен Weight Of The World, което навява асоциации за заглавие на канадските им колеги Anvil. Китаристът Kurdt Vanderhoof е събрал около себе си почти само нови и неизвестни имена. Идеята на албума е да се възроди именно онзи метъл от 80-те - и като музика, и като текстове, и като звук, което е най-големият недостатък на албума. Амеруиканците са записали 10 парчета, издържани в познатия им от преди години хеви-траш метъл. Metal Church. Запомнящото се заглавно парче, хеви резачката Hero's Soul, баладичната, характерна за китарни герои Time Will Tell и много, много епика.

Може би по желание на феновете си Metal Church записаха този албум, който щеше да е адекватен на времето си, ако беше записан пред повече от 15 години, но след като в началото на 90-те записаха шедьоврите The Human Factor и Hanging In The Balance, Weight Of The World въпреки неоспоримите си качества е голяма стъпка назад сравнен с творбите на сиатълците от преди 10 години.
Напомня на: Anvil
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Ако съм куче, по-добре да умра!
група Окови