Песните в албума:

1. Mental Power
2. Point Of No Return 3. The Last Stand 4. Blackhole
5. Hell Within
6. March Of The Legions
7. Legions Of The Damned
8. Night’s Ascending
9. Another World
10.Shadowman
11. Tears
12. Days Of Doom 13. Music
Stygma IV
Hell Within
Година: 2004
Лейбъл: NTS Records
Държава: Австрия
http://www.stygma4.com
Симпатичните австрийци от Stygma IV не са група с късмет. Станали известни покрай немското списание RockHard като група без издател, сменили заради проблеми с авторските права името си на няколко пъти - от първото име Big Heat, през името Stigmata, с което са записани и първите два албума, после променило се на Stigmata IV, за да остане накрая Stygma IV, име утвърдено за последно, име с което сега излиза трети дългосвирещ албум в рамките на 4 години.

Музиката най-общо може да бъде описана като пауър метъл, обаче за разлика от колегите си от съседна Германия Stygma IV не се страхуват да експериментират, да разчупват композициите си, което само помога да не чуваме поредните клишета, запазена марка на групи от ранга на Hammerfall. Отчетливи мелодии, изразителни вокали, запомнящи се припеви и зад всичко това дълбоки послания, изобилстващи с чернота и гибел. Няма го в текстовете на австрийците великия Один, няма го Луцифер, обаче го има ада на земята, има разруха и гибел, гибел, за която виновно е самото човечество.

Албумът започва с Mental Power, истински пауър метъл, на ръба на траша, с мощни рифове и много мелодичен припев, следва Point Of No Return, типична за групата песен с не малко прогресив елементи. В албума е намерила място и балада Another World, която навява спомен за Heaven's Gate, песен чийто избор да е част от албума е малко спорен. Hell Within се закрива с гневната песимистична Days Of Doom и от интересния прочит на хита на John Miles Music.

Stygma IV определено са интересна група, която никога няма да пожъне голяма слава и успех, но пък Hell Within е много близо до максимума потенциал, с който разполагат.

Творбата ще се хареса на всеки почитател на хеви и пауър-метъла от рода на групи като Armored Saint и Vicious Rumors, но почитателите на веселяшкия немски метъл с групи като Edguy няма да загубят нищо ако не притежават този диск.
Напомня на: Angel Dust, Vicious Rumors
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Човек, когато печели не знае какво губи, а когато губи не знае какво печели.
Батето