LIVE REPORT

Hypocrisy day 1

Колко яко точно е да видиш любима банда два пъти на сцена за два дни? А колко пъти си си мечтал да седнеш на маса и да прекараш вечерта с пичовете от групата? Това, пък и много повече получаваме от Hypocrisy снощи и днес.

Когато Most of Evil предупредиха вчера следобяд да слушаме радио Z-Rock, надали някой е очаквал такава бомба – Peter Tägtgren покани всички фенове, които имат билет за концерта довечера да присъстват на генерална репетиция за записите на DVD-то. Тоест, Hypocrisy изнесоха истински концерт пред стотина фена, напълнили терасата на Blue Box, техниците, организаторите и няколко журналисти. И съм изключително благодарен на Most of Evil за шанса да присъствам на подготовката на такова грандиозно събитие, докато Peter, Mikael и останалите се мотаят по и пред сцената, подвикват си, бъзикат се и се държат като поредните готини пичове. А че са такива, спор няма. Иначе изкараха 90-минутен сет, който включва песни от почти всички техни албуми, с логичен (макар и лек) превес от A Taste of Extreme Divinity. Но, подробности довечера, на живо. Само ще спомена, че са в убийствена форма и, мамка му, Hypocrisy на концерт са ураган!

А вечерта преля в приятелска и наситена с усмивки и алкохол вечер в Black Lodge, където през сепарето на Hypocrisy в продължение на часове се източиха всички посетители на организирания meet and greet с бандата. Музикантите бяха в чудесно настроение, окичили вече мартенички, седнали с част от антуража, разливайки алкохол като на истински метъл купон и дъвчейки пици. А хора постоянно идваха при тях, снимаха се, говориха си, взеха автографи. И най-якото беше, че абсолютно на всеки, който заговороше Peter, фронтменът обръщаше специално внимание, изслушваше, споделяше мнения, а от колоните дънеха парчета на двете му основни банди, на Immortal в чест на Horgh и класически хеви метъл.

Бандата се натряска, екипа им се натряска, прегръщаха се, събаряха бутилки, Peter си показа гъза на останалите, скочил върху диванчето, под възторжени скандирания "Пешо! Пешо!"... Чудна пиянска вечеринка. И в края на срещата, когато бара се опразни, Пешо, повел под ръка три моми, които се вендузираха към масата му, потъна в едно такси и отпраши, поклащайки се към хотела и фенски ласки.
коментари [6] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Nil Satis Nisi Optimum.
[Nothing but the best is good enough.]