Witchcraft

Witchcraft издадоха дебютния си албум през Rise Above Records и за отрицателно време започнаха да валят положителни оценки от фенове и музикални издания. Шведският квартет (и по-точно двама от тах) отдели време за едно кратко интервю по случай случката, че се окучи кучката. Дами и господа, Ola и Magnus на вашето внимание!

RR: Здравейте! Дебютният ви дългосвирещ албум е размазващ и изглежда всички го харесват! Поздравления!

Ola: Благодаря много! Отзивите са страхотни и ние сме доволни!

RR: "Witchcraft" получи от доста позитивни, до абсолютно страхотни ревюта. Как се чувствате заради това?

Ola: Ами...какво мога да кажа. С всяко добро ревю, което получаваме, се убеждаваме все повече и повече, че това което направихме е нещо добро, което хората наистина харесват. Затова сме възхитени от ревютата!

RR: Представи бандата, ако обичаш. Как започна всичко за вас и откъде дойде името Witchcraft?

Ola: Ние сме: John Hoyles (китара), Magnus Pelander (вокали и китара), Jonas Arnesen (барабани) и аз, Ola Henriksson (бас). Всичко започна, когато Magnus напусна старата си банда, Norrsken, и написа песните No Angel Or Demon и You Bury Your Head и ги записа с мен, John и моя брат Jens през 2000 год. Primitive Arts Records решиха да ги издадат като 7" сингъл, който получи много добри отзиви. Lee Dorrian (Rise Above Records) чу сингъла и поиска веднага да подпишем.

Magnus: Аз всъщност написах песен и я кръстих Witchcraft. Взирайки се в заглавието установих, че това име наистина може да бъде име на банда.

RR: Как определяте музиката си с ваши думи? Свирите по начин, по който никой друг не го прави. Кое ви оказало влияние?

Ola: Ами...бих казал, че свирим хеви дум рок с много седемдесетарско звучене. Основно влияние са ни оказали банди като Pentagram, Black Sabbath, Bang, Blue Cheer и много фолк/сайкъделик групи като HP Lovecraft и Forest.

RR: Един въпрос, който тормози много хора: Как успявате да звучите толкова ретро?! Използвате някакво старо оборудване за записите или какво? Какъв е стилът ви за писане на песни и каква е идеята зад "Witchcraft звученето"?

Ola: Идеята е да звучим толкова ретро е възможна и мисля, че я постигнахме. Песните имат звучене като през 70-те, което създадохме в мазе със стара техника. Повечето песни в албума са написани от Magnus. В днешно време, когато пишем песни сме повече от тийм - някой измисля риф и след това забиваме.

RR: Кажи ни малко повече за всяка от песните ви.

Magnus: Няма какво толкова да се каже. Нека музиката говори!

RR: Кажи ми тогава за обложката... изглежда ми позната. Какво е това?

Ola: Това е картина на Aubrey Beardsley - художник от 19. век. Мисля, че картината се казва Merlin.

RR: Как стана така, че подписахте с лейбъла на Lee Dorrian, Rise Above Records? Мисля, че това е правилното място за банда като Witchcraft!

Magnus: Изпратихме нашето 7" EP и те поискаха да подпишем с тях незабавно. Това беше нещо голямо за нас. Аз също мисля, че са перфектният лейбъл за нас.

RR: Някакви новини за предстоящо турне? В тази връзка, какво знаете за България?

Ola: Никога не съм бил в България, надявам се, че един ден ще дойда. Известно място за ходене на почивка е тук в Швеция. Ще тръгнем на турне с Grand Magus и Orange Goblin през Юни, за жалост няма да дойдем в България.

RR: "It's fair to say that Witchcraft are not of this time & space...in fact it's safe to say that they were born at least 30 years too late" Това може да бъде прочетено на обложката ви. Съжалявате ли, че сте родени 30 години по-късно и от кое време и място идвате?

Ola: Не точно, хехе. Би било супер да живееш в 60-те или 70-те, но аз съм доволен от ситуацията и времето, в което съм сега, свирейки трибют за героите от онази ера.

RR: Няколко въпроса, които задавам почти на всички: Кои са някои от албумите, които слушате напоследък?

Ola: Слушам доста Lincoln Street Exit и Spirit Caravan lately. Разбира се, нуждая се от моята доза Pentagram всеки ден...

RR: Кое е най-рокенрол нещото, което си правил?

Ola: Ами всъщност не съм правил нещо кой знае колко диво засега, попитай ме след турнето, хехе.

RR: Разчитай на това. Ако можеше да се срещнеш с някоя рок звезда, жива или мъртва, кой щеше да е това?

Ola: Мисля, че ще ше е супер да се помотае човек с Елвис, най-малкото ще си заобиколен от момичета, хехе.

RR: Мерси банда! Rawk On!

Благодаря! Наздраве!
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Чудя се дали болката... болката, с която трябва да живееш - може да ти бъде приятел. Да бъде твоя сянка и другар... Чудя се дали това е възможно...
Лора Палмър ("Тайният дневник на Лора Палмър" - Дж. Линч)