Lunar Aurora

Точно след издаването на петия си студиен албум, в апогея на своята креативност, Lunar Aurora бяха потърсени от Rawk'n'Roll, за да хвърлят малко повече светлина по бъдещите си начинания, както и да разяснят какво се съдържа в музиката им, за незапознатите.

RR: Разкажи ми откъде идва името Lunar Aurora - какъв е смисълът му?

Литературното значение на това словосъчетание, е "ореол около луната". То представлява спиртуалните и универсални енергии за нас - ние всички живо се интересуваме от това, така че името перфектно стои за нашата група.

RR: Какви са новините около групата?

Нашият пети албум Elixir Of Sorrow беше издаден скоро, чрез Nocurnal Music/The Oath. Надяваме се през пролетта на тази година успешно да бъде издаден нашия сплит (LP) с Paysage D' Hiver. Profanatitas стана постоянен член на групата, така че отново сме четирима.

RR: Как определяте стила си в свои думи?

Спиртуални, студени, черни емоции.

RR: Кои групи ви вдъхновяваха и кои още го правят?

Не смятам, че е имало съзнателно вдъхвновение, по което и да е време, но разбира се, се ръководехме от групи като Darkthrone, Burzum, Celtic Frost, Bathory, Old Mayhem, Masters Hammer, Root, Profanatica, Beherit - тези и такива от по-старо време... Но по-голямата част от вдъхновението извира от самите нас.

RR: Какво мислиш относно "модата" в блек метъла? Според теб, умира ли бавно сцената за тази музика?

Никога не сме мислили за модата, тъй като не се интересуваме за нищо, извън Lunar Aurora. Вярвам, че винаги ще има истински блек метъл, но той винаги ще бъде ъндърграунд.

RR: Знаете ли нещо за България?

За съжаление не. Навремето познавах група, наречена Юдициум - те бяха от България, нали?!

RR: Да. Четете ли книги? Кой е любимият ви стил? Каква е вашата философия?

Не чета много, предимно фантастика - в днешни дни. Четях книги за окултизъм, когато бях между петнадесет и двадесет години, но това бе преди повече от десет години. Това, което научих е, че никога не трябва да следвам пътеката на някой друг - само моята. Имаше много интересни книги, които съм прочел, но в тях винаги се съдържаха мненията на другите. За това, предполагам, е най-добре да следваш своята собствена мисъл, да правиш това, което сърцето ти приема за правилно - без значение колко хора ти казват различното... и даваш най-доброто от себе си.

RR: Дали терминът corpsepaint още звучи....актуално?

Това е като да сложиш маска и да разкриеш част от душата си, но за да правиш добър блек метъл, не ти е нужен corpsepaint, а дали е все още актуален...не знам, а не ме и интересува.

RR: Имате ли някакви социални или политически интереси?

Не

RR: Любимите ви пет албума или групи?

Morrigan "Celts", Paysage D' Hiver "Paysage D' Hiver", Darkthrone "Under a funeral moon", Celtic Frost "Tragic Serenades", Sopor Aeternus "Tales from the inverted womb"

RR: Благодаря Ви. Някакви заключителни думи?

Благодарим Ви за подкрепата и запазете черния пламък в сърцата си.
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: You can cut the flesh but you must crush the bone!
Ogden от играта Diablo