Boogieman

Малко по-малко от година след издаването на невероятния си дебют, Triple Six Blues, Boogieman се завърнаха от турне с The Awesome Machine. Rawk'n'Roll се свърза с китариста на бандата, JJ Scat, и си поговори за групата, бъдещите планове и рокенрола.

RR: Откъде идват Boogieman и каква е историята на групата? (Откъде идва името на групата?)

JJ Scat: Nikki и аз се познаваме от 12 години и сме свирили заедно и преди, в други банди. След няколко бири на един купон, ние поговорихме относно създаването на нова група и няколко дни по-късно започнахме да забиваме с едни приятел - барабанист - заменен в последствие от Tobbe. Всичко това стана в Готенбург, Швеция - лятото на 2000. В началото всички песни бяха инструментални. И тримата знаехме, че това, което липсва на групата, за да бъде наистина добра, е вокалист. Инцидентно чух Hellvis да пее - бе дошъл да забие с едни свои приятели, в сградата където ние репетираме. Ние бяхме записали една касета на касетофон и му я дадохме, с въпроса "Дали би пял с нас?" Той я изслуша - останалото е история. Няколко месеца по-късно записахме първото демо на Boogieman и вместо да го продаваме го подарявахме - това се отрази на известността ни и трябваше през цялото време да правим дискове. Boogieman, между другото, бе прякор, с който ме наричаше понякога приятелката ми. Мислехме, че е крайно подходящо за нашата музика, най-вече, защото повечето ни песни бяха направени в буги ритъм, а и Boogieman е едно мистериозно създание, с което родителите плашат децата си. Когато вече имахме изграден сет-лист, започнахме да правим концерти в Готенбург и околностите. Гиговете се разрастваха из цялата страна, тъй като хората смятаха, че на живо сме дори по-добри. Година по-късно спечелихме едно състезание, чиято първа награда бе запис на ЕР. Благодарение на това ЕР, подписахме с германския лейбъл People Like You - чрез тях бе издаден нашия дебют - "Tripple Six Blues"- май 2003.

RR: Какви са новините около бандата? Предстоящи издания?

JJ Scat: Тъкмо се върнахме от турне със The Awesome Machines в Европа. В момента извършваме две дейности - пишем материал за нов албум, който няма да бъде издаден от PLU. Те нямат време, пари и вяра, а ние не желаем да бъдем част от маркетинга им на "добри" банди. Не искаме да харчим времето си, пишейки албум, в който силно вярваме, за лейбъл, който няма да го рекламира по правилния начин. Второто е, че търсим лейбъл и има някои интересни предложения, но ще говорим отново, когато всичко е сигурно.

RR: Как определяш стила ви, с твои думи?

JJ Scat: За нас, това е просто тежък, шибан Rock’n’Roll. Опитваме се да го направим колкото се може по-добре и когато чуеш песни на Boogieman, да ти е трудно да седнеш, дори да си умрял.

RR: Кои са любимите ви групи, кои са повлияли на музиката ви?

JJ Scat: Всички буги членове имат различни любими групи - нещо, което се забелязва и в саунда на Boogieman. Ако дадена песен има добър дръм ритъм, яки китрни рифове и добре изпъленин вокали, това несъмнено ни влияе, без значение от стиловата ориентация. Но има нещо специално, спрямо групи като Black Sabbath, Led Zeppelin, Thin Lizzy, Deep Purple и т.н. - за мен те винаги са звучали правдиво.

RR: О, несъмнено! Разкажи ми някоя интересна случка, докато сте били на сцена, или на турне?

JJ Scat: Трудно е да се опише с думи - в някои бурни части от песните ни, на първите три концерта, за малко не паднах и не счупих краката си. Когато излизаме на сцена, наше задължение е публиката да се забавлява, така че понякога наистина става малко диво. Но гледам от време на време, къде стъпвам, за да избегна инциденти.

RR: Колко често сърфираш в интернет и какво най-вече правиш, когато си он-лайн?

JJ Scat: Основно си проверявам пощата и някои други дребни неща, но е и трудно да избегнеш всички голи мацки в интеренет, ако разбираш какво имам предвид.

RR: Ха-ха! А какво е най-рокенрол нещото, което си виждал друг да прави?

JJ Scat: На момента не мога да кажа, но съм виждал хиляди глупави неща.

RR: Нещо, което питам почти всички от вашия бранш: Стоунър рок - тема, която е много обсъждана, термин харесван, мразен (основно), игнориран, отхвърлян, но все още използваем. Какво е твоето мнение?

JJ Scat: Не ме интересува как хората го наричат - ако някои му викат стоунър рок - добре, ако някои го наричат чинийомиячески метъл или както и да е - ОК. За нас е просто Rock'n'Roll. Има някои типични "стоунър рифове" в нашата музика, но това не ни прави стоунър банда, поне според мен. Всички тези рифове и останалото, те не са нови така или ниаче. Предполагам, че и ние, както много други групи, сме повлияни от бандите от 60-те и 70-те. Смятам, че ако слушате стоунър рок, ще харесате Бугимен - ще ни харесате, дори да слушате какъвто и да е друг жанр в рок музиката. Надявам се да сме открили нови переспективи на сцената. Това е стилът музика, който харесваме - стилът, в който ще пишем и свирим - как хората ще го наричат - не е важно

RR: Благодаря ти, всичко добро! Rawk On!

JJ Scat: Благодарности на теб човече...остани хеви и скивай www.boogieman.nu
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: You have to learn to crawl, before you learn to walk.
AEROSMITH - Amazing