КПД-0

Ако се разтърсите можете да намерите ревю на сайта ни.

Иван – fat strings/vox
Петър – six strings/noise
Еленко – batteries

RR: Здрасти, най-накрая дойде и времето да турим интервю и с вас на страницата! Я давай направо малко представяне, щото като гледам няма много обширна и лесно намерима информация където и да било...

КПД-0: Причината за информационното затъмнение се крие в нашата изконна ъндърграунд същност. Това за пред медиите. Едва ли на някой му дреме реално за нашите светли личности, така, че по-добре да ни възприемат чрез музиката. Иначе свирим от 2001, трима сме, от София. занимаваме се с random shit и си правим парчетата за да не полудеем.

RR: А така, гледам зачестихте концертната дейност. Ей го на, наскоро забихте и с Crowfish в Шипката, а доколкото чувам и сте се представили доста на ниво! Ей ся ше стане малко смешно, ама аз правя тва интервю без да съм ви слушал почти! Чух няколко песни само, но не беше достатъчно. Кажи за стиловото ви ориентиране, ориентирате ли се? Също така има ли разлика между старите и новите неща, които правите?

КПД-0: Силно казано е, че се “зачестили” концертите, но все пак им някакво минимално развитие. На 15 октомври ще посвирим с Maniacal Pictures във Варна. Стилово сме ориентирани, как да не сме ориентирани. Спазваме пътните знаци, настройваме си китарите, знаем в коя дупка се ръга...кабела, знаем и откъде се пуска водата в кенефа. Разликата между старите и новите неща е колкото от Попа до Левски Г, т.е. - огромна. Сега от около година сме в леко редуциран състав и поработихме върху звук за трио. Някой говореше по наш адрес и ни нарече progressive punk. Сравнително точно определение.

RR: Един чисто информативен и клиширан до безкрай въпрос: Кога да чакаме следващото издание и кво ще стане като излезе? Дай така подробни подробности...

КПД-0: Следващото издание е в процес на работа и планове. Искаме да го направим по- добро от старите неща и да го “пипнем” по-сериозно. Събираме парички. Бях ли изчерпателен?

RR: Аве я кажи как го измислихте тва име?! Коефицент на полезно действие - 0! Действа яко разведряващо!

КПД-0: Както неведнъж сме казвали, името е взето от живия живот. Отразява обективната реалност. J Малко е нихилистично, все едно си си написал useless на челото. От друга страна така или иначе всички ще умрем...

RR: Искам да питам ще има ли още парчета от рода на П.В.Л. (Пичка ви лелина и кво е интересното около самата песен, изобщо ако има нещо такова. Кажи някоя дума за текстовете ви, гледам че в демото бяха на български и предимно социални.

КПД-0: П.В.Л. е необходимото зло, абсолютната ирония. Тва ни е позицията по доста въпроси в обществото. Текстът на П.В.Л. е плод на дългогодишни духовни екзистенциални търсения. Другото забавно е, че хората по концерти доста изтрещяват на тази песен, което е най- абсолютната ирония. Интересното около песента е, че е по идея на Малкия, който е стария ни басист. Той предложи абсурдната музичка, а отделно говореше за име на песен П.В.Л., било много пънкарско. Като се навързаха двете неща се получи много сладко.

RR: Аве, знаеш ли че аз случайно познавам Ленкиша, барабаниста ви! Поркали сме тука преди известен брой лета. Кво става с тоя човек? И в тоя ред кво прайте, когато не свирите? Много ли сте пънк в останалото време, да не кажа в живота, щото тоя израз винаги ме е дразнел - звучи все едно, когато свириш не си в живота и не живееш...

КПД-0: Ами то по скоро е обратното. Освен когато свириш другото живот ли е? Като не свирим бачкаме, виждаме се с някакви хора и всички нормални неща. Ленкиша е добре, радва се на цветущо здраве, свири, яде, сере, пие бира и така нататък. Ще му пратя много поздрави.

RR: Аз май ше се ориентирам към приключване и ще ти изпратя въпросите, дето толкова време бавя. Ама да питам нещо последно. Чакай така да го измисля... Можеш да напишеш нещо междувременно тука. Ако искаш разкажи виц, ама внимавай да не сме го чували! Дай по-добре някоя история!

КПД-0: -Какво е един политик на дъното на морето?
-Едно добро начало.
Дано не го знаете...

RR: Сетих се кво да питам. Ако си отговорил по-горе някъде случайно го премести тука. Кажи ся кой ше ви издава занапред?

КПД-0: Както и досега - Kontingent records. DIY forever. Иначе се оглеждаме за инди лейбъли, които биха ни помогнали да изкараме нещо по-сериозно. Времето ще покаже, и други такива простотии...

RR: Ако се сетиш нещо важно, дето да съм пропуснал, давай няма проблем. Аз ше си лягам ся, ти си пиши... Айде лека нощ!

КПД-0: Ние сме <КПД-0> от София. Благодарим на rawk-a за вниманието. Пичка ви лелина.
коментари [1] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: В работите на сърцето не слушай ума. В работите на ума не слушай сърцето.
Ал. Балабанов