Acid King

Acid King са култ сред дуумаджиите назапад от Кулата. Е, поне за по-интересуващите се... За това и за други неща си поговорихме с вокалистката и китаристка на дуум бандата от Сан Франциско.

RR: Здрасти, Лори, тук е 00:09 часа, а при теб?

Lori: 2:09 pm или 14:10 за теб.

RR: Да, малко е късно тук, а аз до одеве пих бири с приятели, хехехехе, но твоят ден тепърва започва. Искам да те поздравя за последния ви албум! Жесток е! Изглежда Acid King е от онези банди, чийто всеки следващ албум е по-добър от предишния! Какви са реакциите на феновете?

Lori: Мерси и здрасти на момчетата в България! Повечето фенове на Acid King харесват Busse Woods най-много засега. Новият албум, III, няма да го има по магазините до юни месец, но на някои места е в продажба и ревютата изглеждат добри до момента!

RR: Ами искам да ти кажа нещо, което може да те зарадва - в сравнение с други музикални стилове, бандите като Acid King и тези свързани със стоунър рока/дуума трябва да са щастливи! Може да не продавате тонове албуми, но пък феновете ви са номер едно! Дори да свалят музиката ви от интернет, ако харесват албума си го купуват. Колекционират редки неща - говоря за винили и издания в ограничени количества...

Това е като рокенрол революция един вид... малко съм объркан за тази цялата работа, наистина. И съм сигурен, че всеки който харесва дуум и в частност този вид дуум, ще хареса много III. Планирате ли турне?


Lori: Обичам феновете със сигурност и съм щастлива да сме култ сред ъндърграунд бандите. Не вършим това заради парите. Ще посетим Обединеното Кралство през Октомври и ще свирим на няколко места в Европа. Това лято ще обиколим западното крайбрежие. Цените на бензина са много високи тук, така че е по-добре да спестим пари и идем в Европа, тъй като никога не сме били там. Също ще посетим и Япония през Януари 2006! Психирана съм!

RR: ЯПОНИЯ! Тия там са мръднали... винаги ще се чудя на поведението им и интересите им... докато не ги посетя сигурно, хахаха. Радвам се да чуя, че не свирите заради парите... Това е важно за мен като фен... До вчера (е не точно вчера, хехехе) съм бил пишлемето, което слуша популярни банди като Maiden и Metallica, а днес съм буквално гладен за музика като вашата! Където можеш да усетиш емоцията, където можеш да плачеш и да се смееш, докато слушаш! Всеки отделен тон е уникален!

Lori: Е, нищо лошо няма в Maiden и Metallica!

RR: Хаха, да! Но не можеш да слушаш само тези две банди... знаеш, е някои хора може и да могат, но не и аз! Аз имам нужда от още и още... и докато има банди като Acid King, аз ще съм наоколо! Всъщност в момента въртя Acid King - Heavy Load, докато разговаряме, хахаха.

Lori: Дааа! Взе ли новия диск?:

RR: Не... за жалост съм от тези, които го издърпаха от интернет...

Lori: Оооо... откъде?

RR: Ами... аз заедно с още около 50-60 души сме направили нещо като малка общност, където си разменяме музика, но както ти казах преди малко - когато някой е силно впечатлен от нещо - отива и си го купува! Тук ситуацията е малко по-различна - няма шанс да срещна албумите ви в магазините наоколо, а и нямам кредитна карта лично аз, с която да мога да пазарувам онлайн... но бъди сигурна - аз съм от тези, които гладуват, но си купуват музика! И може би някой ден ще си взема този диск! Всъщност колко струва да запишеш такъв албум? Плюс артуърка и целия вид.

Lori: Не знам за целия диск, защото лейбълът плаща за това, но записите струват около $3000 - $4000. Скъпичко.

RR: Това са ужасно много пари тук... И при вас също! Толкова е различна ситуацията. Ако трябва да съм честен - почти никой не ви знае в моята страна. Надявам се повече и повече хора да чуят за вас, разпространявам музика, дори правя това интервю заради това. Мамицата му, дори направих този сайт, за да популяризирам този вид музика наоколо! Но нямаме достатъчно време, за да ти опиша цялата ситуация. Кратката версия: хората нямат достатъчно пари, но дори тези, които имат не ги харчат за музика... Дори за супер известни банди говоря. Но навсякъде има фенове, които дават пари за това... без значение в каква държава живеят... А групи, като Acid King можеш да гледаш само на някой фестивал или по клубове в по-големите държави.

Lori: Благодаря, че си рокенрол човекът, който шуми за нас! Трябва да дойдеш да ни гледаш. Може да свирим в Холандия и Франция със сигурност!

RR: Може някой ден. Искаш ли да знаеш колко пари имам в този момента? Няколко монети.

Lori: Как си купи бира?

RR: Имах малко повече монети, хахаха. Светът е сбъркан и не ми пука. Черпим се един друг, когато нямаме пари.

Lori: Поне Буш не ви е президент!!!

RR: Щастлив съм да живея тук!

Lori: Е ти си единственият, който знам оттам...

RR: Кажи ми повече за песните в последния албум, за текстовете, за гледните точки и как са вградени в музиката.

Lori: Първо пиша музиката, после вокалите. Обикновено ми хрумва идея за какво чувствам, че ще е песента и започвам оттам.

RR: И къде се вмества частта с опиатите? Защото наистина звучите като стоунър банда!

Lori: Не пуша трева, а и сме група от 12 години, много преди терминът 'стоунър рок' да се появи. Това е просто музиката, която идва от мен. Главен източник на вдъхновение... хммммм, не знам със сигурност. Това е просто, каквото правя!

RR: Но звучи, сякаш те отнася! Наистина ли не взимаш нищо? Дори не пиеш? А кои са групите, които са те вдъхновявали през годините?

Lori: Пия, пиянка съм! Обичам тежка, бавна музика. Винаги съм обичала. Melvins ми оказаха ОГРОМНО влияние, както и Trouble.

RR: Усеща се. Но ми напомняте за 70-те някак... въпреки, че сте по-тежки! И обложката ви на сплита с The Mystick Krewe Of Clearlight - заимстването от Волният Ездач - как го избрахте?

Lori: Имам мотоциклет. '71 Triumph Trophy. Аз съм тотална 70's chick. Израснах с всички класики. Цепелин / Сабат и т.н.

RR: Кое е толкова специално в звука на Acid King? Супер тежки сте, а вокалите са удивителни! Пренасят те на друго място!

Lori: Мерси! Работих упорито в новия албум III по вокалите. Първо действах по китарите, после после по вокалите, така че ми отне доста време да си определя стила. Много от другите ми песни нямат толкова вокали. В този албум се пее, за пътуванията ми с мотоциклета, убиецът Acid King Ricky Kasso и за всички усещания в живота. Концепцията на обложката беше моя идея, а Mike Saputo от Small Stone работи по нея и се получи великолепно!

RR: Това си ти на обложката нали?

Lori: Да, аз съм.

RR: Ако имаш възможност, с коя банда би искала да си на турне?

Lori: С Fu Manchu - приятели са ми и мисля, че ще е много забавно. Не знам много банди, с които би могло да е хубаво на турне.

RR: Каква ти е позицията отностно религията?

Lori: Никаква религия. Не вярвам в Бог.Тhe new pope can smoke some dope and bugger small boys.

RR: Хахахахахахаха. Радвам се, че ми отдели време за това интервю! Завърши както намериш за добре!

Lori: Love & Distortion! LoriS.
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Reality is for people who lack imagination.
Il Cummings