Dark Tranquillity

От 1991 година до наши дни Dark Tranquillity, без да вдигат много шум около себе си, записват стойностни албуми. През 2005 година, когато Гьотеброгски-метъл се е превърнал в търговска марка и заоупотребите с името му са постоянни, именно Dark Tranquillity са неговите стожери. Дами и господа, самият Niklas Sundin, китарист на легендите Dark Tranquillity.

RR: Здравей Niklas. За мен е голямо удоволствие. Character получи страхотни отзиви от всякъде, а в нашия уебзин е албум на месеца.

Niklas: Здравейте! Страхотно, много благодаря. Извинявам се, предварително, ако звуча скучно в това интервю, следващата седмица заминаване за европейско турненещата в момента са много стресиращи.

RR: Ок. Няма проблем. Как се получава така, че оставате верни на себе си, пък същевременно звучите различно във всеки нов албум?

Niklas: Главното е, че се опитваме да направим нещо различно и нещо, което да ни е интересно и на нас самите за по-дълго. Щяхме самите ние да се изморим като група, ако правихме едно и също нещо отново и отново, така че единственото дългосрочно решение беше е всеки път да го правим по различен начин. Няма наистина голяма тайна за това, просто работим усърдно, за да предложим нещо малко по-различно всеки път. Все още чувате, че е същата банда, но искаме да се докоснете различно до всеки следващ наш запис

RR: Мислите ли че Гьотеборг-метълът е изчерпан и за да не умре трябва да се влее в него нова кръв и да се смеси с други стилове?

Niklas: Той беше мъртъв много, много години, в известен смисъл няма нищо новаторско и оригинално, но ние все още се опитваме да си правим нашите неща и да го правим колкото е възможно увлекатлено. Всички могат да правят каквото си искат и не сме ние тия, които ще поставят правилата как че ще звучат групите от Гьотеборг. Цялото това нещо се получи заради това, което медиите направиха, никога не е било вид масово движение, като каквото обикновено се рисува.

RR: Харесвате ли вие самите NWAHM, в която има твърде много от мелодията на шведските банди?

Niklas: Американските банди? Не знам... Рядко слушам групите, които обикновено се описват като "Гьотеборг-повлияни" и затова наистина не мога да кажа. Но да обобщя, но очевидно е много готино и ласкаещо, когато нашата музика повлиява на другите банди, но в същото време ми е трудно да говоря за това.

RR: Какво мислите за последните албуми на In Flames и Soilwork, групи, с които сте били почти винаги свързвани по някакъв начин?

Niklas: Уважавам всички, които са посветили времето си, за да правят нещата колкото се може по-професионално. И Soilwork, и In Flames са добри банди и са добър пример затова. Ние се опитваме да правим нашите собствени неща, без да обръщаме много внимание на това, което всички останали правят.

RR: В едно интервю бях чел, че преди години сте избрали метъла пред ските. Вярно ли е това?

Niklas: Хахаха, ските?!?Не, това не ми звучи познато... Нашият барабанист е бил футболист и дори е играл в младежкия национален отбор на Швеция, преди да открие метъла, може би това идва оттам

RR: Кои са любимите ви групи и откъде идват основните ви влияния?

Niklas: Трудно ми е да го кажа. Аз съм тотално изморен от музика в момента, така че точно сега нямам любими групи. Неотдавна продадох повече от половината си дискове.Влиянията ни от времето, по което започнахме бяха обикновените стари траш банди - Kreator, Sabbat, Merciless (от Швеция) и много традиционни метъл банди като Helloween, Maiden, Priest и така нататък, но тези дни всички ние слушаме различна музика.

RR: С Character вдигнахте много летвата. Ами сега накъде?

Niklas: Нямам представа, още не сме започнали да записваме нов материал. Имам чувство, че следващият ще бъде много различен от това, което сме правили през последните 3-4 години, но на този етап ми е невъзможно да кажа какво ще се случи.

RR: Правите ли разлика между фен, който си е купил албума ви и такъв, който го е свалил от интернет?

Niklas: Разбира се, че предпочитаме хората да ни подкрепят като си купуват албумите ни и по този начин ни помагат да останем живи (да продължим - ако вкараш творчество малко), но наистина не можеш да направиш нищо за споделянето на файлове. Ние се радваме за всеки, който харесва и слуша нашата музика, така че не е възможно да направиш разлика тук.

RR: Как ви приема публиката на групите, на които сте загравяли досега. Феновете на Iron Maiden например?

Niklas: Обикновено ни приемат много добре. Мисля си, че хората оценяват когато виждат, че бандата дава най-доброто от себе си на концертите, дори и да те да не харесват самата им музика. Така че отзивите са предимно добри, независимо дали публиката е дошла за пауър, готик или блек метъл.

RR: Благодаря за интервюто и да знаете, че в България имате немалко фенове. Ако имате възможност, не отклонявайте предложения за концерт тук. Rawk On!

Niklas: Аз също ти благодаря и се надявам да свирим в България колкото се може по-скоро.
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Робството убива в човека най-хубавите му качества.
"Императорите на Рим" - Елена Фьодорова