Doomshine

Още с дебюта си Doomshine показаха, че и в днешно време се прави качествен мелодичен дуум метъл. Логично и творението им Thy Kingdoom Come стана албум на месеца в скромния ни уебзин.

RR: Здравейте. Поздравления за първия ви студиен албум. Той стана албум на месеца в нашето списание и много от нашите читатели го определиха като един от най-силните дебюти за 2004. Разкажи нещо повече за самата банда - за момчетата, които свирят, за това как сте се събрали, как се стигна до записването на дебютния ви аблум и т.н...

Carsten: Ние се познаваме един друг вече повече от 10 години. Timmy, Schlaps и аз свирим заедно вече доста години, но през повечето време го правихме заради самото удоволствие, нямахме много концерти, но за сметка на това репетирахме много и пиехме бира заедно с приятелите, правейки Метъл! Един ден обаче аз напуснах групата, понеже работата ми не позволяваше да идвам на репетициите. Последното лято Sven се присъедини към групата и ние започнахме да свирим под името на бившата му група "Sleep with the Devil", заедно с брата на Timmy като наш певец, а аз започнах да свиря на баса за първи път през живота си. "Раждането" на Doomshine си мисля, че беше на един гиг на "Rockfabrik Ludwigsburg" през 2002, което беше и първата ни поява с това име. Записите на "Shine on Sad Angel" и "Where nothing hurts but solitude" си беше естествен процес, заедно с един мой приятел притежавам едно студио, записахме песните и ги качихме в интернет за свободен download. И изглежда това беше правилното парченце дуум метъл, пуснато в правилното време, напечатахме си песните на луксозна плоча, а немското метъл списание "Heavy oder Was!?" го пусна в семплера си "Metal Crusade", после свирихме на фестивала "Doom Shall Rise". През 2003 подписахме договор сIron Glory Records, аз продуцирах и записах нашия първи албум, който стана албум на месеца във вашия уебзин.

RR: И в името на групата, и в името на албума присъства думата doom. Откъде идва това желание още от обложката да се подчертае стилът ви?

Carsten: Не, не е съвсем така. Това което искахме беше късо, силно и запомнящо се име, което да отразява нашата музика и мисля, че "DOOMSHINE" е абсолютно подходящо. Смятам, че всеки на момента би се сетил каква е музиката, която стои зад това име.Също така, "прозира" това, че в музиката ни присъстват елементи, които не са дуум влияния. Заглавието на албума се появи след повече от година и носи посланието: Нашето дуум царство идва!

RR: Много важен персонаж в Thy Kingdoom Come е 'тъжният ангел' - трилогията за него, името на сайта. Кой е той и каква му е историята?

Carsten: Тъжният Ангел е главният персонаж в една фентъзи история, човешката раса се е самоунищожила и земята е пред гибел, когато един могъщ Ангел решава да създаде нов свят и нова вселена, идеално място в идеална хармония (Първата част от трилогията - Chapter of Hope). Но точно, когато започнал да строи това подобно на Рая масто, злото се завърнало и казало на Ангела да му се принесе в жертва, или то ще разруши цялото това ново творение (Chapter of Belief). В началото Ангелът не се дал и трябвало да гледа как целият този нов свят започва да се руши парче по парче. Накрая Ангелът жертвал себе си, за да спаси творението си (Chapter of Doom). Ние не знам как и в каква форма ще продължи история, но продължение със сигурност ще има.

RR: Тъжни ангели ли сте в живота?

Carsten: Разбира се. Всички ние живеем в къщи, изцяло боядисани в черно и живеем само от светлината на свещите, скърбейки за този депресиращ свят... хехе, не съвсем. Ние сме си обикновени металисти.

RR: Виждам, че основното ви влияние идва от мелодичните дуум банди Candlemass и Solitude Aeternus, но на едно-две места в албума долових духа на Nevermore.

Carsten: Ти си прав, това е нашата "Shine" част от музиката ни. Всички ние имаме много влияния извън дуума и това несъмнено рефлектира на музиката ни. Като почнеш през Stratovarius и Dream Theater, до Thin Lizzy и Helstar... и много, много други. Но разбира се, всички сме големи фенове на Nervermore.

RR: Германия има голяма сцена, но всички свързват немския метъл с групи като Helloween и Blind Guardian. Не е ли ограничена сцената за дуум метъла?

Carsten: Всъщност в Германия има огромна дуумметъл сцена. Има толкова добри банди (MIRROR OF DECEPTION, WELL OF SOULS са две от тях) и много стрхотни пичове, които подкрепят дуум-метъл сцената, просто е изумително. Също има и голям международен дуумфестивал тук (Doom Shall Rise). Виждаш ли, че има много място за нас тук!

RR: Как прие това, че Candlemass се разпаднаха и събраха отново в рамките на няколко месеца?

Carsten: Когато се разпаднаха, аз бях наистина тъжен, защото ги бях гледал само един път наживо. Сега те подписаха договор и планират да участват в много фестивали идното лято.. хммм. Мисля си, че ще е чудесно, защото те са разкошни, просто са зашеметяваща концертна група. А относно новия албум, ще чакам и ще видя. Сигурен съм, че ще направят страхотен запис, Candlemass... са все пак!

RR: Мнението ти за съвременната дуум сцена?

Carsten: Мисля си, че това е най-добрата сцена в целия метъл свят. Без завист и всеобщо неодобрение, хората са много готини, страхотни фенове по целия свят. Заварваш горещо посрещане, без значение къде свириш. А и феновете и самите музиканти просто се забавляват с дуума. Няма нищо по-хубаво от това!

RR: Какви са бъдещите ви планове - албум, турне и т.н.? Може би видеоклип?

Carsten: Няма планове за турне, всички ние имаме ежедневна работа, аз имам семейство, така че се концентрираме на единичните концерти. Но ако имаме добра оферта, свирим също така и извън Германия. Например последната година бяхме в Холандия, тази в Белгия... Да, със сигурност ще има и втори албум, но засега разполагаме сами с времeто си и няма фиксирана дата. Не съм сигурен дали ще заснемем видео някой ден... възможно е, но засега не съществува в нашите планове.

RR: Благодаря за интервюто от името на всичките ви фенове в България. Doom On!

Carsten: За мен беше удоволствие. Stay Slow! и проверявайте нашия сайт www.doomshine.deот време на време, за да видите какво ще донесе бъдещето!
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Скандалите избухват не толкова заради причината, колкото заради начина, по-който тя се разисква.
Батето