Ufomammut

Уникална смес от дуум и психеделия плюс размазващо тежък саунд! Малко са групите, свирещи като Ufomammut, с последния си албум доказаха, че са недостижими в това, което правят! Представаме ви извънземните мамути!

RR: Хей, човече, как си? Представи бандата. Как започна всичко за вас и откъде идва името Ufomammut?

Ufomammut: Здрасти, човече. Добре сме, мерси.

Тъкмо привършихме първия видеоклип от Snailking,
нашият последен албум, почти се изчерпа за няколко месеца и се върнахме от нашето промо-турне из Европа... Така, че по-добре от това!? Много неща се промениха от създаването на бандата насам през 2000г, започвайки от самата банда (нов член се присъедини към нас след записите на албума - това е Legof и той ще ви издуха с подхода си към synth ефектите...), сменихме лейбъла (The Music Cartel) и се чувстваме наистина вдъхновени и горди от името Ufomammut - смесица от бъдещето и миналото, НЛО и мамути в една дума...

RR: Второто ви издание, Snailking, е страхотно! Вие лично доволни ли сте от крайния резултат? Това ли е, което искахте? Как ще опишете музиката си с ваши думи?

Ufomammut: Щастливи сме заради албума. Това е още една стъпка в създаването на нашата собствена империя от музика, това е кралят идващ от змията...

Да опишем музиката си не е толкова лесно - ние просто свирим, каквото ни идва отвътре, без да мислим за стил, в който искаме да бъдем... Да кажем, че е Ufomammut рок :)

RR: Кажи ми повече за звука, за заглавието, за артуърка (какво изразява?), за процеса на създаване! Какъв е стилът на писане на песните?


Ufomammut: Snailking е еволюцията на Godlike Snake, изпълнен е с гняв, с тъга, това е тежък звук, който изразява нашите чувства. Това е идването на кривоглед крал, яздещ охлюв. Това е сила в своята собствена същност. Обложката е Snailking (охлюв-крал), невероятна жива вихрушка, поглъщаща цялата вселена.

За стила ни на писане - свирим риф, след което идва цялата песен.

RR: Може ли да ми кажеш повече думи за всяка от песните в Snailking? Има ли заложена концепция?

Ufomammut: Пеенето за нас е като използването на пети инструмент, вокалите са начин за създаване на атмосфера е песните. Използваме много ефекти, за да излезем от идеята за "певеца"... песните казват какво виждаме из нашия живот - виждания, мечти, не знам. Може би ще публикуваме текстовете на песните на сайта ни. Те са на концертните ни плакати, всъщност.

RR: Malleus създаде великата обложка на Snailking, нали? Кажи ни повече за връзката между Malleus и Ufomammut?

Ufomammut: Malleus е артистичен колектив, който е 2/3 от Ufomammut също така.
Urlo и Poia са и в групата и в арт страната. Malleus направи всички появи на Ufomammut, обложките, постерите, уебсайта, както и як VJ сет за лайв изявите ни. Погледнете новия сайт: www.malleusdelic.com

RR: Четири години - много дълго време. Защо толкова се забавихте с новия албум, разкажи ни за новия ви лейбъл и бъдещите ви издания!

Ufomammut: Да, много време, затова и ще работим по новите неща скоро.

Причината - просто начин на създаване на новите ни песни и научаването им по най-добрия начин. А и имаше промяна в състава ни - напусна ни Alien и го замени LeGof. Нов лейбъл също. Четири години борба.

RR: А кои са бандите, които ви вдъхновиха и оказаха влияние през годините?

Ufomammut: Ами, доса банди, от Pink Floyd до Beatles, от Motorhead до Kiss, от електронна музика до Kyuss и Sleep, от кино до комикси - всичко е влияние - музиката може да бъде светлина или рисуване, много неща стоят зад Ufomammut.

RR: Кои са някои от албумите, към които посягате напоследък?

Ufomammut: MONO, Kinski, Sigur Ros, Zeke, Green Day, Mark Lanegan, Dillinger Escape Plan, Melvins, Faithless, Mouse On Mars, Brant Bjork, някои италиански банди като Verdena и Battiato... и други неща разбира се. Е, не казах, че ми харесват всичките...

RR: Опиши ми едно лайв шоу на Ufomammut, има ли много енергия? Куфеете ли или свирите спокойно? Как отговаряте на тълпата и съответна - тя на вас?

Ufomammut: Зависи... всеки концерт си има своята история. Качваме се на сцената и издуваме усилвателите си колкото можем повече. Вибрациите ни помагат да решаваме как да действаме, как да чувстваме, как да се придвижим към определена песен... Нашите концерти са с променливо настроение. Но мисля, че винаги има голяма доза енергия. Звукът е толкова тежък, че поглъща всичко. Песните и прожекциите по време на шоуто хипнотизират тълпата...

RR: Разкажи ми за някоя интересна случка, докато сте били на сцената или по време на турне...

Ufomammut: Хммм... не знам. Спомням си Ротърдам, легнах на пода като идиот върху баса ми, или Ascoli... свирихме в малдежки център и там имаше един пиян човек на име Egiziano, който си сложи лицето като камък върхи педала за ефектите ми... не знам... Мога да кажа за гумени малки мечета и сметка за 500 евро в Мюнхен...

RR: Що за хора са Ufomammut, когато не свирят? Или не спирате?

Ufomammut: Чудовища, живеещи през нощта. Абсолютно голи по улиците.

RR: Добре, човече, завърши както намериш за добре...

Ufomammut: Благодаря ви и съжалявам за забавянето с отговорите.
Продължавайте да куфеете и посетете www.ufomammut.com!
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: If two people agree on everything, only one person is doing the thinking.
Батето