Veni Domine

Шведите от Veni Domine дадоха интересно и богато интервю за нашия уебзин по повод новия им III: The Album Of Labour. Групата е основана през 1987 и оттогава са издали четири албума с превъзходен дуум-прогресив метал.

RR: Поздрави за новия албум. На какво се дължат тия 6 години пауза след Spiritual Wasteland?

Torbjörn: Благодарим Ви!. Имахме малко препятствия по реализирането на албума, които трябваше да преодолеем. Нова ситуация при записите, вокалите на Фредерик се бяха влошили, както и проблеми с издаването на самия албум. Всичко това ни отне около три години. През цялото време работихме здраво, така че не сме си давали почивка.

RR: Въпреки че намирам IIII The Album Of Labour албум точно в традициите на предишните три все пак ми звучи малко по-преогресив от предишните неща.

Torbjörn: Лично за мен, от техническа гледна точка Spiritual Wastelandе по-прогресив. Но при новия албум, може би имахме по-прогресарска настройка при продуцирането и при самия процес за писане на песните.

RR: Критиката ви определя като прогресив-дуум банда. Как се отнасяте вие към това понятие?

Torbjörn: Хмм, незнам. Разбира се, че не целим да попаднем под някакъв етикет, така че както и да ни нарекат, не ни притеснява.

RR: Не мога да не ви питам за гласа на Fredrik Ohlsson, който си е истинско богатство и може да пее по абсолютно същия начин като Geoff Tate от Queensryche. Доколко си се учил от него, и доколко дължиш гласа си на природата?

Fredrik: Това ми е даденост от природата, предполагам че и двамата пеем със сходен тембър и техника

RR: Кажи нещо за неособено популярния проект Zoic, в който участва Fredrik?

Fredrik: Това е проект, създаден от соло китариста на Candlemass - Lasse Johansson. Той беше чувал разни неща за мен и ме покани да се присъединя. За съжаление, групата просъществува твърде кратко.

RR: Всеизвестен факт е че се опредляте като christian metal band. Не е ли малко странно това за Скандинавието, където е най-силна почитта към езическите богове и където е обетованата земя за блек-метъла?

Torbjörn: Не мисля така, в Скандинавия имаме впечатляваща бройка от Christian групи, което идва да покаже, че хората тук са отворени към духовния свят. Въпреки че в момента има едно "тъмно" движение, Християнските състави набират скорост и скоро ще чуете невероятни неща.

RR: Въпреки, че християнстово се характеризира с много светлина и топлина, на какво се дължи многото болка, студ и мрак в текстовете ви, което ви доближава до други банди като Saviour Machine, Jacobs Dream?

Torbjörn: Като Християнин, не ти биват спестени и тъмните дни от живота, въпреки помощта наИсус, тези моменти са неизбежни. Гледайки назад в историята на Християнството, се забелязва една слабост да се признае за мрачните дни, така че аз си казвам нека не повтаряме това и бъдем честни. Говоря само за себе си и според мен е важно да присъства целия спектър от нещата в живота.

RR: Една игра на асоциации?

 • музика
  болка/удовлетворение/радост

 • светлина
  Бог

 • Апокалипсис
  любопитсво

 • mp3
  лошо качество

 • Швеция - България 5:0
  късмет

 • събота вечер
  уморен

 • Veni Domine
  Надежда

RR: Благодарим за интервюто. Rawk On!
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Не позволявай на онова, което не умееш да пречи на това, което умееш.
Джон Удън