ИНФОРМАЦИЯ

Идеята да бъде създаден този уебзин се роди спонтанно през есента на 2003 година. Хрумна ми, че всъщност никъде по българските списания и уеб страници не може да бъде открита информация за стоунър рок.

Така реших да направя онлайн издание за стоунър рок от вида на Stoned Gods и Monolith. Бързо осъзнах, че няма да постигна нищо, ако се вживявам в ролята на революционер и просветител и така Rawk'n'Roll! си постави за цел да обхване колкото се може повече музикални области... Надяваме се след време да намирате информация от блус и джаз до блек и грайнд метъл. Естествено, ще пропуснем някои нежелателни стилове и насоки.

Неусетно лафът 'Колкото повече - толкова повече' се превърна в мото на изданието . Екипът непрекъснато се увеличава. Тук е момента да спомена, че всеки, който има желание може да опита - пишете! Не мога да кажа, че си поставяме някакви много високи цели - пишем защото ни е кеф, защото обичаме музиката. Rawk'n'Roll! се списва на принципа на фензин. Избягваме крайни срокове и думичката "трябва", въпреки това се стремим да запазим някаква активност.

Новините се събират от кол и въже като целта на Rawk'n'Roll! е да стане най-богатото на новини от областта на алтернативната и "поостарялата" музика онлайн издание. Винаги можете да разгледате и арихва. Ако сметнете, че има някаква интересна новина, която не сме отразили - пишете!

Ще забележите, че ревютата не са изцяло на нови албуми. Това е така, защото има много добри (и не толкова добри) групи и изпълнители, за които почти никой не е чувал, и които не смятаме, че трябва да бъдат пренебрегнати като останат забравени в миналото.

Ето системата за оценяване. Наблягам на това, че крайната оценка не е най-важното в ревюто. Тя е просто необективна ориентировка. Затова и няма половинки...

Отличен
Много добър
Добър
Не струва
Помия

Интервютата с времето ще стават все по-добри или поне така се надявам. Но като познавам хората, стоящи зад етикета Rawk'n'Roll!, няма място за притеснение и съмнение. Истината е, че всички едва сега прохождаме в писането на подобни неща и въпреки, че се стремим да не допускаме грешки от какъвто и да било род, винаги ще има дупки за запълване.

Заповядайте на форума на списанието, където можете да обсъждате различни теми, не само от областта на музиката и изкуството изобщо. Моля, само спазвайте единственото правило - Кирилица! Теми, свързани с политика и религия, не са желателни...

На страницата можете да намерите и много връзки към други издания, форуми, лейбъли или групи. Ако искате да разположим линк към ваш сайт - пишете!

Rawk! е мястото, където можете да намерите статии, ретроспекции, лайв ревюта, истории и какво ли още не. Там попада всичко, което не може да бъде категоризирано в другите секции. Чакаме ви и тук. Нека добрият ми тон не ви кара да си мислите, че сме много спретнати, дисциплинирани и отговорни - като се напием сме като всички други.

Искрено се надявам да обръщате внимание на малката анкетка, която ви посреща още с отварянето на страницата, точно под уводната статия на броя. Подобни ще намирате и във форума. Ако имате идеи - просто пишете!

Както виждате, Rawk'n'Roll! има нужда от вашата помощ, не просто, за да трупа популярност, а чисто и просто, за да съществува и да се развива с една единствена цел - благото на музиката. Тук мислех да ви поговоря за нейните врагове и приятели, идеи и цели в днешно време, но мисля да го оставя за форума, където и вие да се включите. Тъй че - ще пишете, нъл тъй?

Моля, посочвайте източника, ако използвате нещо от този сайт. Rawk'n'Roll! © Booze Project

Сигурно ще забележите, че нито едно ревю, интервю или статия не са подписани. Всички стоим зад името Rawk'n'Roll!, но все пак за тези, които любопитстват, ето малко информация за контакти с главните заподозрени.

Rawk On!

 
 
© 2003 Booze Project :: The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side.
Hunter S. Thompson